Δευτέρα
24 Απριλίου 2017
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2409RSS FEED
Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά- Σε κατάσταση αναμονής

Με τις διαβουλεύσεις για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης να συνεχίζονται, επιστρέφουν τις προσεχείς ημέρες οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα, ενώ τα μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, παρά τις κυβερνητικές αναφορές.
Ωστόσο, βέβαιος για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εμφανίστηκε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, μετά από τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Ουάσιγκτον.

Με το βλέμμα στραμμένο στην μεταβατική φάση που διανύει η ανθρωπότητα σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη, πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι η φετινή Συνάντηση των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Το Φεβρουάριο του 2017, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε έλλειμμα 937 εκατ. ευρώ.

 

Για μη ικανοποιητικές συμπεριφορές του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ στην Κύπρο έκανε λόγο η Λευκωσία.

 
Θαύμα, θαύμα! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαφάνισαν και τη «χούντα των μνημονίων»!
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Για πρώτη φορά μετά από 1623 χρόνια «αναβίωσε» το 2016 ο Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μεταξύ Αρχαίας Ήλιδας (της πόλης που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες) και Αρχαίας Ολυμπίας (του ιερού τόπου στον οποίο ετελούντο οι αγώνες).

 

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ
24/4/2017
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ «Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει τόσο πολύ από οικονομική παρακμή αλλά κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της και να χάσει τον τελικό προορισμό της», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας το κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά».
Ο FITCH ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΞΙΟΧΡΕΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
24/4/2017
Ο FITCH ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΞΙΟΧΡΕΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ Σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλία ς προχώρησς ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. Όπως, η αναβολή της εφαρμογής μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, η ασθενική οικονομική ανάπτυξη και η συνεπαγόμενη αδυναμία να μειωθεί το υψηλό επίπεδο του γενικού κρατικού χρέους, δείχνει ότι η Ιταλία είναι «εκτεθειμένη σε δυνητικά σοκ».
ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
24/4/2017
ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Την καθιέρωση μερικής ή προσωρινής απασχόλησης των γονέων για δώδεκα χρόνια και την επιστροφή τους σε πλήρη απασχόληση, επεξεργάζεται σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
24/4/2017
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων συναντήθηκαν στις 6 Απριλίου με την Μαρία Γιαννακάκη, Γενική Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να θέσουν το θέμα της κύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών και να ζητήσουν την επίσπευση της κύρωσής της.

 
«ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΥΣ»
24/4/2017
«ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΥΣ» Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η τριλογία των «Προσεγγίσεων στους Προσωκρατικούς» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Σήμερα  Δευτέρα 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των τριών τόμων του Παναγιώτη Μητροπέτρου και της Δέσποινας Διαλεκτού.


Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δείχνουν να κυριαρχούν στην αμερικανική αγορά.


οι οποίες παραμένουν σε παύση, παρά τη σοβαρή κρίση.
Πιστεύετε ότι θα κατορθώσει η νέα κυβέρνηση να φέρει σε πέρας απρόσκοπτα την αποστολή της;
20% Ναι
76% Όχι
3% Δεν ξέρω - δεν απαντώ
Eνημέρωση: 27/07 09:01
Ψηφίστε