Δευτέρα
6 Ιουλίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3578RSS FEED
Μπαχαλάκηδες και ΜΑΤ
Γράφει η
Αγγελική Χαραλαμποπούλου

  

Έφυγε η πρωτηφοράαριστερά κυβέρνηση και άρχισαν πάλι τα όργανα.

Οι μπαχαλάκηδες – κατά κύριο λόγο κακομαθημένα πλουσιόπαιδα βορείων προαστίων, που πλήττονται από βαρεμάρα, ανία και επαναστατική διάθεση ΄΄σωσίματος΄΄ και προστασίας κάθε παρανόμου, καταστροφέα, πλιατσικολόγου, καταληψία και βάλε, έπιασαν δουλειά!!!

Βέβαια, ποτέ δεν σταμάτησαν να ασκούν το προσφιλές χόμπι τους,  ΄΄κλέφτες κι αστυνόμοι΄΄ με τα ΜΑΤ, κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο, εκτός καλοκαιριού που πάνε Μύκονο ή Μαγιόρκα, και κάποια άλλα το χειμώνα που πάνε Αράχωβα ή Γκστάαντ…

Σ’ αυτούς προστίθενται πάντα και αμιγώς εγκληματικά στοιχεία, για ευνόητους λόγους.

Η παρούσα κυβέρνηση, δήλωσε ευθαρσώς πως η ανοχή στην ανομία που ευδοκιμεί δεκαετίες τώρα στη χώρα τελείωσε και προς επίρρωση αυτών, ο Πρωθυπουργός ανέθεσε το αρμόδιο Υπουργείο, σε πρόσωπο έμπειρο και καλό γνώστη των λεπτομερειών της κατάστασης, με αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση πάταξης της κάθε λογής εγκληματικότητας.

Σε κάθε οργανωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ή διεκδίκησης, σε κάθε πορεία, οι μπαχαλάκηδες παρόντες.

Επειδή εδώ βέβαια δεν είναι Αμερική,  Ευρώπη έστω,  για να έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση από τα όργανα τάξης και με δεδομένο την απαγόρευση άσκησης φυσικής βίας, κάτι που όχι απλά επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται από τα συντάγματα όλων των πολιτισμένων κρατών για την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και γαλήνης, (πλειοδοτούμε  βλέπεις, ως κοινωνία αλλά και ως κράτος στην ανοχή-γενικώς), τα αστυνομικά όργανα επιλέγουν τη ρίψη χημικών παραγόντων για να επιβάλλουν την τάξη.

 Αυτό γίνεται γιατί θεωρείται πως είναι η  λιγότερο βίαιη λύση. Σαφώς δεν είναι η καλύτερη, γιατί εκτός του ότι εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία-άμεσους και έμμεσους, είναι άδικο μέτρο γιατί δεν αφορά μόνο τους παράνομους που δικαίως πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, αλλά μέσω της διάχυσης στο περιβάλλον, πλήττει άσχετους, ανυποψίαστους ανθρώπους, ακόμα και σε μεγάλη απόσταση μακριά από τα γεγονότα.

Η ανάλογη λύση, χωρίς να είναι βίαιη, αλλά και άδικη, περισσότερο αποτελεσματική σε πολλά επίπεδα, θεωρώ πως είναι η ρίψη νερού  με πίεση.

Μια λύση που συχνά χρησιμοποιείται σε πολλά κράτη της Ευρώπης και όχι μόνο.

Νερό υπό πίεση λοιπόν, χρωματιστό αν είναι δυνατόν. Αυτό όχι μόνο θα διαλύει τις παράνομες οργανωμένες δράσεις και θα απομακρύνει άμεσα τους κάθε λογής παραβατικούς και μπαχαλάκηδες, αλλά θα τους φωτογραφίζει κιόλας ξεκάθαρα: βρεγμένος χρώματος….(γιατί έχουμε κι άλλα προβλήματα …πώς να τους εντοπίσουμε..πώς να τους συλλάβουμε… πώς να αποδείξουμε ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι ήταν εκεί κλπ. κλπ.)