Σαββατοκύριακo
8-9  Αύγουστος 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3611RSS FEED
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥΕΚΚΛΗΣΗ ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑΣ
30/05/2011
Αν και ο δικηγόρος και η οικογένεια του πρώην στρατηγού των Σερβοβοσνίων Ράτκο Μλάντιτς επιμένουν ότι η κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας του δεν του επιτρέπουν να έχει μια δίκαιη δίκη, καθώς δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ο ίδιος δεν παρέλειψε, ακόμη και με κίνδυνο αυτό να αποβεί σε βάρος του, να απευθύνει έκκληση από τη φυλακή προς τους οπαδούς και φίλους του να μην προχωρήσουν σε ταραχές.


Πληροφορηθείς ότι οι φίλοι του ετοιμάζουν διαδηλώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ο Μλάντιτς ζήτησε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η αιματοχυσία, καθώς η δική του μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη.


Σήμερα πιθανότατα ο δικηγόρος του θα αποστείλει την έφεση κατά της έκδοσής του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ την ίδια ώρα τόσο η υπεράσπιση, όσο και η οικογένειά του ζητούν να εξεταστεί από ψυχιάτρους, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς.


Όπως έγινε γνωστό ο άλλοτε κραταιός αρχιστράτηγος ζήτησε μια τηλεόραση, φράουλες και να επιτραπεί να τον επισκεφθούν οι παλιοί του φίλοι, μεταξύ των οποίων η δημοσιογράφος Λίλιανα Μπουλάτοβιτς.