Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4754RSS FEED
Διαγραφή προστίμου σε τζαμί
Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή της Σαμπάχ  στην Αθήνα κ. Στέλιου Μπερμπεράκη, η υπουργός Παιδείας κ.  Άννα Διαμαντοπούλου διέγραψε με μια μονοκονδυλιά πρόστιμο 700.000 Ευρώ που έβαλε η Πολεοδομία Ξάνθης για την κατασκευή αυθαίρετου κτίσματος στην αυλή του τεμένους  Dolaphen που βρίσκεται σε απόσταση 13 χλμ από την πόλη.

Η κ. Διαμαντοπούλου στηρίχθηκε σε νόμο που αφορά το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον και διέγραψε το πρόστιμο, τερματίζοντας έτσι έναν δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε το 2007.

Από το ίδιο δημοσίευμα πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο με τον οποίο οι μουφτήδες στη Δ. Θράκη θα εκλέγονται με τον ίδιο τρόπο που εκλέγεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες του έγκριτου συναδέλφου θα πρόκειται για μια νέα νίκη της τουρκικής διπλωματίας που θέλει να εξομοιώσει τον θρησκευτικό ηγέτη 300 εκ. Ορθοδόξων με τους μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, τη στιγμή που η ίδια διορίζει και δεν επιτρέπει την εκλογή των θρησκευτικών παραγόντων στην επικράτειά της.

Ας ελπίσουμε ότι θα μας έμεινε λιγάκι μυαλό ακόμα…