Τρίτη
26 Οκτωβρίου 2021
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4055RSS FEED
ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΛΟΓΩ… HOT DOC!Χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη
04/02/2013
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο μετά τα δημοσιεύματα στον ιστότοπο «Το Κουτί της Πανδώρας» και στο περιοδικό HOT DOC, σχετικά με οικονομικές συναλλαγές ύψους 50 εκ δολαρίων μεταξύ του δικηγορικού γραφείου του υποψηφίου για την προεδρία Νίκου Αναστασιάδη και της ρωσικής τράπεζας Σόμπιμπανκ, που έγιναν το 2004.
 
Σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Αναστασιάδη, την οποία υπογράφει ο διευθύνων συνέταιρος Στάθης Λεμής, σημειώνεται ότι δόθηκαν απαντήσεις σε πανομοιότυπο δημοσίευμα σε ιστοσελίδα υποστηρικτών του Γιώργου Λιλλήκα, ενώ χαρακτηρίζεται «εσκεμμένα κακόβουλη» η διασύνδεση με το δημοψήφισμα του 2004», προσθέτοντας ότι στόχος είναι να πληγεί η υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη.

Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η απάντηση από το δικηγορικό γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, στο δημοσίευμα περί «Δανείων μαμούθ από ρωσική τράπεζα ξεπλύματος για τον Αναστασιάδη», «δεν ήταν καθόλου πειστική και παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, ιδιαίτερα μετά τα σχόλια του δημοσιογράφου, ο οποίος όπως αναφέρει, έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή του».
 
Το ΑΚΕΛ εκφράζει ανησυχία για τις καταγγελίες, αφού, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση, το θέμα αφορά προεδρικό υποψήφιο και «εγείρεται την ώρα που η Κύπρος θυματοποιείται, κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
 
Παράλληλα, ζητεί την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα και της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ).
 
Το επιτελείο του υποψηφίου Σταύρου Μαλά υπογραμμίζει την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης, ώστε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, ιδιαίτερα τώρα που η Κύπρος βρίσκεται στο στόχαστρο για δήθεν ξέπλυμα χρήματος.
 
Το ορθότερο υπό τις περιστάσεις, αναφέρει το εκλογικό επιτελείο Σταύρου Μαλά, θα ήταν να αποταθεί το ίδιο το γραφείο του κυρίου Αναστασιάδη στα αρμόδια όργανα του κράτους και να ζητήσει διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Τέλος, το εκλογικό επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα ανακοίνωσε ότι «ουδέποτε είχε οποιαδήποτε σχέση με τα δημοσιεύματα» και κατηγορεί το δικηγορικό γραφείο Νίκου Αναστασιάδη για ανυπόστατους ισχυρισμούς.
 
Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή συμφώνησαν με τον κύριο Αναστασιάδη ότι η υπόθεση των 50 εκατομμυρίων δολαρίων έπρεπε να διερευνηθεί από τη ΜΟΚΑΣ, ώστε να μην δημιουργούνται σκιές και ερωτήματα.