Πέμπτη
17 Σεπτεμβρίου 2026
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5842RSS FEED
Πολλές αλλαγέςΝέα νομοσχέδια και ρυθμίσεις έρχονται στη Βουλή
11/11/2019

Έντονη θα είναι η κινητικότητα στη Βουλή μέχρι το τέλος τους έτους καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ρυθμίσει διάφορα θέματα, όπως έχει προαναγγείλει.

Παράλληλα, πρόσθετα κεφάλαια ύψους 3 εκατ. ευρώ θα δοθούν μέσω δράσης του ΕΣΠΑ για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στην Αττική. Συνολικά, από τη δράση «Επιχειρούμε Έξω - Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό», θα δοθούν συνολικά 53 εκατ. ευρώ, από τα 50 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν αρχικά.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννη Τσακίρη γίνεται τροποποίηση στην αύξηση του συνολικού διαθέσιμου προϋπολογισμού στην περιφέρεια Αττικής κατά 3 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των κεφαλαίων, 18 εκατ. ευρώ διατίθενται στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδα. Σε Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη διατίθενται 10 εκατ. ευρώ, στην Αττική 16 εκατ. ευρώ, στη Στερεά Ελλάδα 8 εκατ. ευρώ και στο Νότιο Αιγαίο 1 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, την ένταξη μέτρων αναθέρμανσης της οικονομίας και κοινωνικής στήριξης ύψους 1,2 δισ. ευρώ στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προανήγγειλε ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε, πως «οι 7 στους 10 φορολογούμενους δηλώνουν εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ και από αυτούς, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που πληρώνουν φόρο θα δουν μειώσεις από 117 έως 177 ευρώ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες μειώσεις».

Μιλώντας στην εφημερίδα «'Εθνος της Κυριακής» ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση ό,τι είπε το έκανε και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι είχε δεσμευθεί.

Ο κ. Πέτσας σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο ανέφερε ότι «θα αλλάξουμε όπως δεσμευθήκαμε τον εκλογικό νόμο. Εάν δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές τότε στο τέλος της τετραετίας θα πάμε σε διπλή εκλογική αναμέτρηση».