Τετάρτη
7 Οκτωβρίου 2026
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5862RSS FEED
Και οι αντιδράσεις για το ΣκοπιανόΕνισχύεται η κρίση στην κυβέρνηση
02/07/2018

Υπό τις διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων αλλά και της κρίσης στην κυβέρνηση, συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Χθες, το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση άφησε «ανοιχτό» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Όταν και αν έρθει η ώρα (σ.σ. της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών), θα εκτελέσουμε τη λαϊκή εντολή με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε, την αποχώρηση δηλαδή, από την κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά, από το βήμα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ.

«Το θέμα της ονομασίας είναι αδιαπραγμάτευτο» έσπευσε να προσθέσει και υπενθύμισε ότι «εμάς ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για το αναγκαίο καλό».

«Αν είναι να έρθει στη Βουλή αυτό το σχέδιο συμφωνίας, επειδή ξέρουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης άλλα λέει έξω και άλλα λέει μέσα και μπορεί να ψηφίσει, εμείς θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ή με εκλογές ή με δημοψήφισμα» εξήγησε, επιπλέον.

Στο μεταξύ, πρόβληματικό φαίνεται πως είναι το μέλλον της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ, εμφανίζεται δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων του CSU, ο Ζεεχόφερ φέρεται να υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της Καγκελαρίου με τους Ευρωπαίους εταίρους δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του και οπωσδήποτε, δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των προτάσεων που έχει καταθέσει.