Πέμπτη
8 Δεκεμβρίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4463RSS FEED
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΜΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
05/12/2012
Την αντικατάσταση των συμβατικών στάσεων του ΟΑΣΘ με νέες οικολογικές προτείνει η Μαρία-Ανδρομέδα Σκαφιδάκη.

Το βασικότερο στοιχείο του σχεδιασμού της στάσης αυτής, όπως εξηγεί η ίδια, είναι το στέγαστρό της. «Πρόκειται για ένα βιτρό που αποτελείται από κομμάτια γυαλιού σε πράσινες και γαλάζιες αποχρώσεις. Έτσι οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται συμβάλλουν στην ηρεμία των γεμάτων ένταση και στρες χρηστών της στάσης, καθώς τα χρώματα αυτά είναι τα χρώματα της ηρεμίας και της γαλήνης», υπογραμμίζει.

Όπως επισημαίνει, το βιτρό είναι διπλό, για να δημιουργείται θερμομόνωση, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση αναρριχώμενου φυτού, ώστε να προσφέρονται δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα.

«Οι πλαϊνές σχάρες εξαερισμού του στεγάστρου αφήνουν τον αέρα να περνά και να δημιουργείται ρεύμα, ώστε να μειώνεται η θερμοκρασία που εγκλωβίζεται μεταξύ των δύο βιτρό από τις ακτίνες του ήλιου που διαπερνούν το γυαλί», τονίζει η κ. Σκαφιδάκη.

Παράλληλα η στάση προβλέπεται ότι θα διαθέτει ηλεκτρονικό πίνακα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα δρομολόγια και τα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης αλλά και ηλιακό φορτιστή για κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές.