Σαββατοκύριακo
30-31  Μαίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3541RSS FEED
Μοσκοβισί: Η ευθύνη αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ανήκει στην κυβέρνησηΘρίλερ με Τουρκία και Σκόπια - Βολές από παντού
17/04/2018

Με την οικονομία και την κακή κατάστασή της να προστίθεται στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δείχνει να μένει άπραγη.

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, την ώρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, χωρίς να υπάρχει φως για την άμεση αποφυλάκισή τους.

Χθες, δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος, την οποία η Τουρκία, δια του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, ισχυρίστηκε ότι κατέβασαν Τούρκοι κομάντος.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε την ελληνική σημαία.

Ομως το Πεντάγωνο και η ελληνική ακτοφυλακή διαψεύδουν το περιστατικό και τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή.

Παράλληλα, εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε αυτή παραχώρησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Μεταξύ άλλων, ο Ζάεφ, μιλώνας στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων TV 24, σημείωσε ότι ποτέ στο παρελθόν Ελλάδα και ΠΓΔΜ δεν ήταν πιο κοντά στην επίλυση του θέματος της ονομασίας απ’ ό,τι είναι σήμερα, κάνοντας λόγο για εφικτή λύση μέσα στον Μάιο, όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό Gorna, Severna ή Vardarska Makedonija.

Την ίδια ώρα, την πραγματικότητα πίσω από την εικόνα του πρώτου τριμήνου και το υπερπλεόνασμα των 1,2 δις ευρώ, δείχνουν τελευταία στοιχεία που προβάλουν μια «τρύπα» άνω των 300 εκατ. ευρώ στα έσοδα.

Στο μεταξύ, για ευθύνη των ελληνικών αρχών για τη φορολογική πολιτική και το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης, η Κομισιόν δεν προτίθεται να αλλάξει το ευνοϊκό καθεστώς που επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόζει συντελεστές μέχρι 30% χαμηλότερους από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα και νησιά.