Τρίτη
18 Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5021RSS FEED
25 μέρες απεργίας πείνας στο Μέγαρο ΥπατίαΌλοι περιμένουν το πρώτο θύμα
19/02/2011
Σε εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση βρίσκεται η υγεία των μεταναστών που συνεχίζουν την απεργία πείνας στο Μέγαρο Υπατία.

Οι συνεντεύξεις Τύπου που οργανώνονται η μία μετά την άλλη στον χώρο «φιλοξενίας» ουσιαστικά εξελίσσονται κάθε φορά σε… ιατρικά περιστατικά, αφού πάντα κάποιος από τους 300 μετανάστες πέφτει θύμα λιποθυμικού επεισοδίου.

Το θύμα της χθεσινής λιποθυμίας, πριν χάσει τις αισθήσεις του, είχε προλάβει να πει πως μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμιά απάντηση, προσθέτοντας ότι «δεν μας φοβίζει ο θάνατος, τουλάχιστον ας πεθάνουμε επειδή παλέψαμε».

Μετά από 25 ημέρες απεργίας πείνας τα φαινόμενα υποθερμίας και εξάντλησης πολλαπλασιάζονται, ενώ ήδη τέσσερις απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με διάφορα συμπτώματα.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας των μεταναστών οριακή και κρίσιμη, ενώ πλέον όλοι δείχνουν να περιμένουν το πρώτο θύμα. Οι μετανάστες και οι «διαχειριστές» τους για να ξεσπαθώσουν και η κυβέρνηση για να πάρει επιτέλους μια πρωτοβουλία, προκειμένου να λυθεί το θέμα, το οποίο προοιωνίζεται ακραίες καταστάσεις.