ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΡΑΣΜΟΥΣΕΝΕνόχληση Παπούλια από παραβιάσεις και «σκοπιανά ανέκδοτα»17/02/2012
Οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς και η επίσης προκλητική στάση των Σκοπίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου, στις 18 Φεβρουαρίου 1952.
Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ενόχλησή του, ενημερώνοντας τον κ. Ράσμουσεν ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας, όπως είπε, δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα.
«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί», σημείωσε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πάντως ότι η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. και συνδράμει στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ακόμη τις ευχαριστίες της Ελλάδας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τη στάση του στο θέμα της ΠΓΔΜ.
«Κατανοείτε τις ευαισθησίες μας στο ζήτημα αυτό καθώς οι βόρειοι γείτονές μας τηρούν σκληρή στάση ενώ εμείς είμαστε με το χέρι απλωμένο και συμπεριφερόμαστε σαν καλοί γείτονες», επισήμανε.
Χαρακτήρισε ακόμη «ανέκδοτο» την εμμονή των Σκοπίων να αλλοιώνουν τη ιστορία εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως «Σκοπιανό» και ζήτησε από τον κ. Ράσμουνσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Ράσμουσεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας κ.κ. Δήμα και Αβραμόπουλο.
Προηγήθηκε συνάντηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ με τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ αυτή την ώρα ο κ. Ράσμουσεν συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.