Δεν προτίθεται να πάει σε εκλογές έκανε σαφές ο Ζόραν Ζάεφ μετά το κλείσιμο των καλπών στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα στο οποίο η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.
«Οι αποφάσεις πια θα ληφθούν εντός βουλής» δήλωσε ο Ζάεφ. «Η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Βουλή της πΓΔΜ, προκειμένου για την έγκρισή της και αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές» πρόσθεσε.
«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» τόνισε.
«Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σε σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν» είπε και παράλληλα διεμήνυσε πως «θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ».
Ο Ζόραν Ζάεφ στο διάγγελμά του μετά το τέλος του δημοψηφίσματος -Φωτογραφία: Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πρόσθεσε ότι αν επιβεβαιωθεί ότι η πλειοψηφία των ψηφισάντων στήριξε τη Συμφωνία, τότε θα πρέπει να σεβαστεί τη βούλησή της η αντιπολίτευση και να στηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή για την υιοθέτηση του νέου ονόματος. «Αν όχι, δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το άλλο δημοκρατικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας κι αυτό σημαίνει πρόωρες γενικές εκλογές αμέσως. Η "Μακεδονία" θα γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!», είπε.