Πέμπτη
17 Οκτωβρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3315RSS FEED
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΒΙΒΛΙΟ: Η ΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
11/07/2019

Α Σ Τ Υ Ν Ο Μ Ι Κ Η  Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Α 

Η ΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ

 

 

Μετάφραση: Τίνα Πλυτά

Σελίδες: 624, Εξώφυλλο: Μαλακό, Διάσταση: 14X21, Τιμή: 19,00 ευρώ, ISBN:978-960-594-056-0

 

Ο αστυνόμος Στεφάν Κορσό αναλαμβάνει την έρευνα για μια σειρά από άγριες δολοφονίες με θύματα στριπτιζέζ. Πιστεύει ότι πρόκειται για κλασική υπόθεση εντοπισμού του ενόχου.

Έχει όμως άδικο: πρόκειται για μονομαχία έως θανάτου. Αντίπαλός του είναι ο βασικός ύποπτος, ο Φιλίπ Σομπιεσκί. Ένας ζωγράφος αλαζόνας, έκφυλος, φονιάς. Και στο φόντο υπάρχει ο κόσμος του πορνό, του σαδομαζοχισμού, της διαστροφής. Στο φόντο ή μήπως στο προσκήνιο;

Ο Κορσό επιμένει. Ο Σομπιεσκί αντιστέκεται. Και εν τω μεταξύ το κακό απλώνει τα σκοτάδια του, μπλέκει αθώους και ενόχους, ίχνη, στοιχεία, αλήθειες και ψέματα. Ανατρέπει την πραγματικότητα στο όνομα της δικής του δικαίωσης: οδηγεί με ορμή, με άφατη ηδονή, με εκπληκτική ακρίβεια στη Γη των νεκρών.

Έχει όλα τα στοιχεία ενός καλού θρίλερ: ανατροπές, ίχνη που οδηγούν σε αδιέξοδο, αληθινούς κακούς… Κυρίως όμως είναι ένα πορτρέτο της κοινωνίας και της εποχής μας σε ένα στιλ απίθανα ρεαλιστικό. [Europe 1]

 

Ο Grangé όλο και πιο σκοτεινός. Ένα θρίλερ αποπνικτικό. [Le Parisien]

 

Ένα θρίλερ υψηλής έντασης σ' έναν κόσμο όπου η διαστροφή δεν έχει όρια.  [Le Figaro]

 

Συνέντευξη του συγγραφέα στο France 24 (04.05.2018):

«Φιλοδοξία μου είναι να γράφω ιστορίες που σου κόβουν την ανάσα, με σασπένς και ανατροπές τόσο ελκυστικές που δεν μπορείς να αφήσεις το βιβλίο απ’ τα χέρια σου. Και γι’ αυτό δεν υπάρχουν συνταγές. Όλα είναι θέμα υπόθεσης. Η ίδια η ιστορία εμπεριέχει τις ανατροπές της, τις αποκαλύψεις, στοιχεία που είναι σύνθετα και που κατορθώνουν να υποστηρίζουν διαρκώς την απορία και την έκπληξη του αναγνώστη».

 

Συνέντευξη του συγγραφέα στο France 24 (04.05.2018):

«Θέλησα να οδηγήσω τον ήρωά μου από το στριπτίζ, στο πορνό και από εκεί στον κόσμο του σαδομαζοχισμού, σε έναν χώρο όλο και πιο σκοτεινό. Δεν είμαστε πια στον κόσμο του καλού, δεν έχουμε όμως ακόμη φτάσει στον κόσμο του κακού, εκείνον της βίας και του φόνου. Είμαστε σε έναν ενδιάμεσο κόσμο, όπου υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να υποφέρουν, να πηγαίνουν τα πράγματα μακριά, να φλερτάρουν κάπως με τον θάνατο. Κι έτσι ο ήρωάς μου βρίσκεται άξαφνα σε ένα δάσος ιδιαίτερα σκοτεινό, όπου όλοι φαίνονται ύποπτοι. Και ανάμεσά τους υπάρχει κάποιος που έχει πραγματικά περάσει τα όρια…»

 

Ο Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ γεννήθηκε το 1961 στη Boulogne-Billancourt και ζει στο Παρίσι. Με εμπειρία στον γαλλικό Τύπο και βραβευμένος ρεπόρτερ σε διεθνή μέσα, ίδρυσε την εταιρεία L&G για να εργαστεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Από τα ρεπορτάζ του έχουν ξεχωρίσει το Nomades, les passagers de la terre, για τους τελευταίους νομαδικούς πληθυσμούς του πλανήτη, το Les seigneurs des îles, για εκατομμυριούχους που έχουν επιλέξει να ζουν σε νησιά, και το Le trésor caché de Prusse, για τις πρωτότυπες παρτιτούρες των μεγαλύτερων Γερμανών συνθετών που έκρυψαν οι Ναζί σε ένα μοναστήρι της Πολωνίας.

Ξεκίνησε να γράφει ψυχολογικά θρίλερ το 1994 και έως σήμερα έχει εκδώσει δεκατέσσερα μυθιστορήματα που γνώρισαν και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία· ορισμένα δε έχουν γίνει ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Κοινός παρονομαστής των έργων του είναι ο γοργός ρυθμός της αφήγησης και η αγωνία την οποία επιτείνουν οι καταιγιστικές ανατροπές της πλοκής. Είναι επίσης σεναριογράφος για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και για ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Από τις Εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Ελέησόν με, Καϊκέν, Ταξιδιώτης δίχως αποσκευές, Πορφυρά ποτάμια και Το τελευταίο κυνήγι (υπό έκδοση).Άλλα έργα του: Το πέταγμα των γλάρων, Η αυτοκρατορία των λύκων, Η μαύρη γραμμή, Πέτρινος κύκλος.