Δευτέρα
13 Ιουλίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3585RSS FEED
ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟ17ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
06/11/2019
Το 17ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο “We are the Change Generation” διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και θα πραγματοποιηθεί στις 07 Νοεμβρίου 2019 στο Μουσείο Μπενάκη,.

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από ριζικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικότητας και της καθημερινότητας των πολιτών. Τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν τοπική δράση και οι σημερινοί παράγοντες ανησυχίας μπορούν να εξελιχθούν σε κρίσιμα αυριανά προβλήματα, αν δεν αντιμετωπιστούν. Οι αλλαγές στην οικονομία, το περιβάλλον και τις κοινωνίες, μας οδηγούν σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέους τρόπους προσέγγισης της καθημερινότητας. Σε αυτούς τους απαιτητικούς καιρούς, το χάσμα γενεών δεν έχει τόση σημασία. Είτε είμαστε baby boomers ή millennials, είτε ανήκουμε στην Generation X είτε στην Generation Z, είμαστε όλοι μαζί αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα!

Σε αυτό το τόσο απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης πρέπει πρώτα να σιγουρευτούν ότι δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος και οφείλουν να εφαρμόσουν διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και αρχές.

Το 17ο συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη των ουσιαστικών ζητημάτων βιωσιμότητας, στην αναγνώριση των κοινών προσπαθειών που δρομολογούνται και στην κινητοποίηση των επιχειρήσεων για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για όλους.

Το φετινό συνέδριο επικεντρώνεται σε τέσσερις πυλώνες:
  • Τι μας ανησυχεί (αναφορά στα πιο κρίσιμα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης)
  • Τι μας αλλάζει (αναφορά σε αλλαγές του τρόπου εργασίας και της καθημερινότητας)
  • Τι μας εμπνέει (αναφορά στο νέο επιχειρηματικό μοντέλου που στοχεύει στη βελτίωση κοινωνικών συνθηκών)
  • Τι ακολουθεί (μια ενότητα – έκπληξη με την παρουσία παιδιών)