Σαββατοκύριακo
13-14  Ιούλιος 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5046RSS FEED
Ένας πικρός διάλογος
Γράφει ο
Γιάννης Πρεβενιός
Συζήτηση δύο νεόπλουτων κυριών σε πολυτελές κομμωτήριο των βορείων προαστίων ....

Μαίρη:
Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάνε όλοι για κρίση εμένα ο Γιώργος μου ξεκίνησε νέα δουλειά και πάει πολύ καλά μάλιστα προχθές μου αγόρασε και ένα διθέσιο, δώρο για τα γενέθλια μου.

Σάσα:
Μπράβο! Μπράβο! Καλέ Μαίρη έχω να σε δω καιρό και έχω χάσει επεισόδια, τι δουλειά κάνει τώρα ο Γιώργος;

Μαίρη:
Να μωρέ! … πριν έξη μήνες άνοιξε ενεχυροδανειστήριο και τώρα με την κρίση δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ ο φουκαράς. Να φανταστείς χθες πέρασα από εκεί και είχε μια ουρά μέχρι έξω στη πόρτα. Οι περισσότεροι τώρα πουλούν τα χρυσαφικά τους και μάλιστα κάποιοι μυξοκλαίνε και λένε ότι είναι οικογενειακά κειμήλια και έχουν μεγάλη αξία και άλλες τέτοιες μπούρδες …. αλλά ξέρεις τον άντρας μου … έμπορος σκέτος, τα αγοράζει όλα για πολύ λίγα χρήματα!

Υπάλληλος Κομμωτηρίου (ψιθυριστά)

Δηλ. Μαυραγορίτης του κερατά!

Σάσα:
Μπράβο χρυσή μου χαίρομαι πολύ για σας και σίγουρα έτσι όπως είναι οι κατάσταση σε λίγο καιρό θα τα οικονομήσετε χοντρά!

Μαίρη:
Ναι ναι σίγουρα! Α!... να σου πω και το άλλο να γελάσεις. Χθες που πέρασα ήταν εκεί ένας γέρος ο οποίος παρακαλούσε την υπάλληλο μας να του βγάλει τα δύο χρυσά δόντια για να πληρώσει λέει το χαράτσι!
Έγινε μεγάλη πλάκα, μάλιστα εγώ πρότεινα να προσλάβουν και ένα οδοντογιατρό για τέτοιες περιπτώσεις! Χα χα χα!
Μα βρε Σάσα μου όλο για το Γιώργο μου μιλάμε, αλήθεια οι δική σας η δουλειά πάει καλά;

Σάσα:
A! Δόξα τω θεώ Μαίρη μου δεν έχουμε κανένα παράπονο τα τελευταία δυο χρόνια το γραφείο Τελετών που έχουμε ... δουλεύει ΦΟΥΛ ... ΦΟΥΛ!!!