Σαββατοκύριακo
1-2  Οκτωβρίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4395RSS FEED
ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ
Σε κατάσταση στρατιωτικού νόμου βρίσκεται ουσιαστικά το Μπαχρέιν μετά την επέμβαση του στρατεύματος για να διαλυθούν οι διαδηλωτές που είχαν καταλάβει την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Μανάμα.

Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 231 τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις, αυξάνοντας σε πέντε τους νεκρούς των πενθήμερων διαδηλώσεων.

Τανκς και στρατιώτες έχουν πια αποκλείσει την πλατεία Μαργαριταριού στην οποία είχαν κατασκηνώσει οι διαδηλωτές, οι οποίοι όμως εξακολουθούν να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας Μανάμα και να παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με την αστυνομία η οποία προσπαθεί να τους διαλύσει.

Η αντιπολίτευση δείχνει εξάλλου διατεθειμένη να μην καμφθεί από την καταστολή και σε μία πρώτη επίδειξη πυγμής, 18 βουλευτές της αποχώρησαν από το κοινοβούλιο.

Στα αιτήματά της για βαθιές πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προστέθηκε δε το αίτημα της άμεσης απομάκρυνσης του πρωθυπουργού Σείχ Χαλίφα μπιν Σαλμάν αλ Χαλίφα, ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμά του εδώ και 40 χρόνια.

Στη γειτονική Υεμένη κατά τη χθεσινή έκτη ημέρα διαδηλώσεων, η αστυνομία σκότωσε ένα διαδηλωτή και τραυμάτισε δεκάδες άλλους όταν άνοιξε πυρ στον αέρα στην πόλη Άντεν όπου έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες οι οποίες ξεκίνησαν αρχικά στην πρωτεύουσα Σαναά.