Σαββατοκύριακo
22-23  Φεβρουαρίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3443RSS FEED
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!Αρκούδες στην Φλώρινα!
Αρκούδες έκαναν την εμφάνιση τους στην πόλη της Φλώρινας! Όπως αναφέρουν κάτοικοι της πόλης καφέ αρκούδες κατέβηκαν και μέσα στην πόλη προς αναζήτηση τροφής.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκε η μία στην περιοχή μεταξύ των ΤΕΙ και της εκκλησίας του Αγίου Μηνά, μιας περιοχής μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης!

Άλλη μία έκανε την εμφάνιση της στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, μιας περιοχής πολύ κοντά στην πόλη. Ίσως να πρόκειται για την ίδια αρκούδα, ίσως και για άλλη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αρκούδες κάνουν την εμφάνιση τους στην περιοχή της πόλης. Πριν κάποια χρόνια ανήμερα των Χριστουγέννων η συμπαθέστατη κυρία Άρτεμις η οποία ζούσε στο ζωολογικό κήπο της πόλης διέφυγε από το κλουβί της και αναστάτωσε το εκκλησίασμα του κοντινού ναού του Αγίου Νικολάου όταν ξαφνικά κατευθύνθηκε προς το εκκλησίασμα ανοίγοντας την πόρτα του ναού και φυσικά ξαφνιάζοντας αλλά και τρομοκρατώντας τους πάντες. Τελικά ξαναγύρισε στο κλουβί με την επέμβαση του τότε φύλακα Στέλιου Μούλελη.

Και οι ιστορίες με τις αρκούδες δεν έχουν τέλος στην Φλώρινα! Ο κτηνοτρόφος Θωμάς Πατέρας από την Πρώτη Φλώρινας έντρομος αντίκρισε αρκούδα να «κόβει» βόλτες έξω από το μαντρί με πρόβατα.

Αλλά εμφάνιση αρκούδας είχαμε και στο χωριό Πολυπόταμος Φλώρινας και μάλιστα στον κεντρικό δρόμο του χωριού και αφού προηγουμένως είχε καταβροχθίσει κυριολεκτικά ό,τι μέλι υπήρχε στις κυψέλες.

Δεν είναι μακριά και η εποχή που ένα μικρό αρκουδάκι βρέθηκε από το πουθενά στην αυλή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας να παίζει με τα μικρά παιδάκια του σχολείου, που αγνοούσαν προφανώς τον κίνδυνο να παρουσιαστεί από το πουθενά η μητέρα του που το είχε χάσει.

Συχνές οι παρουσίες άγριων ζώων στην περιοχή, και ποιος θα ξεχάσει την εμφάνιση λύκου στον ζωολογικό κήπο της Φλώρινας μια Κυριακή όταν εκατοντάδες φίλαθλοι του Βόλου είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν στο ποδόσφαιρο την ομάδα τους (Ολυμπιακός Βόλου) με την τοπική ομάδα.

Τότε ο λύκος που είχε δραπετεύσει από το κλουβί περιφερόταν μαζί με τους εκδρομείς που νόμιζαν πως ήταν ένα αθώο λυκόσκυλο. Τελικά την πλήρωσε ένας φίλαθλος του Βόλου με ένα δάγκωμα και με μία επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Επικίνδυνες περιοχές λόγω αρκούδων αυτή του λόφου Αγίου Παντελεήμονα, της περιοχής του Αγίου Μηνά, των νεκροταφείων και του Αγίου Μάρκου όπου πρόσφατα βρέθηκαν σημάδια που φανέρωναν ολοκάθαρα την εμφάνιση στην περιοχή γιγαντόσωμης αρκούδας, όπως και ανέφερε ο ορειβάτης Γιάννης Τσαμκόσογλου.