Τρίτη
7 Φεβρουαρίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4524RSS FEED
Υπάρχει μια φυλή ανθρώπων…
Γράφει ο
Γιώργος Λεκάκης

«Υπάρχει μια φυλή ανθρώπων, μια φυλή θεών…» Πίνδαρος (ΣΤ ΄ Ωδή Νεμεονίκου) Γράφει από την Αθήνα, ο συνεργάτης μας, συγγραφέας - λαογράφος Γιώργος Λεκάκης www.lekakis.com
 
Απάντηση στους ανενημέρωτους Γερμανούς πολίτες,  που δεν έχουν διδαχθεί την βαρβαρότητα των παππούδων τους, αλλά και στους επίσης ανενημέρωτους Γερμανούς δημοσιογράφους της «Welt», του «Spiegel», της «Sueddeutsche Zeitung», για τα "καθαρά λόγια ντροπής" 

«Τόσο καθαρά λόγια ντροπής, όπως του Γκάουκ, δεν βρήκε κανένας», έγραψε σε κεντρικό τίτλο η ιστοσελίδα της εφημερίδος «Welt», σχετικώς με τις δηλώσεις του Γερμανού προέδρου, κ. Ιωακείμ Γκάουκ, στους Λυγκιάδες της Ηπείρου. «Ο πρόεδρος Γκάουκ έμαθε - όπως οι περισσότεροι Γερμανοί - μόνο πολύ μετά τον Πόλεμο για τις θηριωδίες των ναζί στην Ελλάδα» επισημαίνει η εφημερίδα. Διευκρινίζει δε, ότι δεν ισχύει το ίδιο για τα εγκλήματα στην Πολωνία και την Γαλλία. «Η ντροπή του γι' αυτή την καθυστέρηση είναι μεγάλη.

Μετά τις ενοχές γι' αυτές καθαυτές τις αγριότητες, για τον ίδιο έρχονται οι δεύτερες ενοχές, για την καθυστέρηση. Γι' αυτό θέλει να υποκλιθεί μπροστά στους Έλληνες ακόμη περισσότερο» συνεχίζει. Ο Γερμανός Πρόεδρος είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος που επισκέπτεται τους Λυγκιάδες. Και άλλοι Γερμανοί πρόεδροι επισκέφθηκαν τόπους θηριωδιών στην Ελλάδα, «αλλά τόσο καθαρά λόγια, όπως του Γκάουκ, δεν είχε βρει κανείς για τους Έλληνες» (...) «οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν αρκετά για τις θηριωδίες των ναζί στην Ελλάδα, καθώς ελάχιστα περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία»... Χαρακτηρίζεται «κατανοητή η απαίτηση των Ελλήνων για πολεμικές αποζημιώσεις», αλλά «παρ' όλ' αυτά η Γερμανία, δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το κόστος»!

«Η γερμανική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Γκάουκ απέρριψαν τις επιθυμίες της Αθήνας για επίσημες διαπραγματεύσεις αποζημίωσης. Για το άδικο της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμμία ασυμφωνία. Είναι επίσης σωστό ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος αποτελεί για πολλούς ανθρώπους ζωντανή μνήμη. Με τέτοια συναισθήματα θα πρέπει κανείς, ως εκπρόσωπος της Γερμανίας, μετά από 60 χρόνια, να ειρηνεύσει, όχι και τόσο απλά, με την υπόδειξη ότι η Γερμανία έχει όντως σήμερα αλλάξει πάρα πολύ και είναι υποδειγματικά δημοκρατική. Αλλά για τους άλλους, που μετά από 70 χρόνια έχασαν αδέλφια ή συγγενείς, δεν αποτελεί αυτό πάντα παρηγοριά. Η απόρριψη κρατικών διαπραγματεύσεων για τις αποζημιώσεις παραμένει παρ' όλ' αυτά σωστή. Το σύγχρονο Διεθνές Δίκαιο καθορίζεται σημαντικά από το πνεύμα ότι τα κράτη δεν μπορούν να ευθύνονται αιωνίως. Τυχόν νέες απαιτήσεις δρουν στην διεθνή πολιτική, όπως οι ωρολογιακές βόμβες. Ολόκληρη η εποχή της αποικιοκρατίας μπόρεσε να αναδιπλωθεί μ' αυτόν τον τρόπο ή και στον πόλεμο του Βιετνάμ».

Το περιοδικό «Spiegel» αναφέρεται ότι η σημερινή χειρονομία του κ. Γκάουκ - να υποκλιθεί μπροστά στο μνημείο - είχε ήδη καθυστερήσει εδώ και καιρό. Ο κ. Γκάουκ πήγε ακόμη πιο πέρα απ' ό,τι είχε πάει στην επίσκεψή του στο Οραντούρ της Γαλλίας. Αλλά δεν υποχώρησε στις απαιτήσεις για επανορθώσεις. Πιθανόν ο ίδιος ο κ. Γκάουκ να το ήθελε, αλλά δεν μπορεί. Η κυβέρνηση δεν βλέπει καν λόγο για διαπραγματεύσεις κι αυτό πρέπει ο πρόεδρος να το ακολουθήσει».

Η «Sueddeutsche Zeitung» κάμει λόγο για «μια χειρονομία έπειτα από 70 χρόνια. Είναι μόνο λίγες λέξεις, αλλά πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί ένας Γερμανός πρόεδρος δεν ζήτησε συγγνώμη ήδη πριν από δεκαετίες από τους Λυγκιάδες. Η τρίτη ημέρα της επισκέψεως στην Ελλάδα ήταν και η πιο δύσκολη, μιας επισκέψεως η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν περίπλοκη. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν και ο κ. Γκάουκ δεν επιτρέπεται υποστηρίξει άλλη γραμμή. Κάποια πράγματα στην στάση του αφήνουν να εννοηθεί ότι στο θέμα "επανορθώσεις για τους Έλληνες" θέλει τουλάχιστον να προκαλέσει κάποιες σκέψεις στην Γερμανία».

Πηγές: ANA-MPA

Σχόλια και απαντήσεις

Ως απάντηση στις δηλώσεις θλίψεως και μετανοίας του τ. πράκτορα της ΣΤΑΖΙ, που έγινε ιερεύς και ζει χρόνια με την κατά πολύ μικρότερή του ερωμένη του, δημοσιογράφο, ενώ δεν έχει πάρει διαζύγιο από την σύζυγό του, και τώρα είναι πρόεδρος της Γερμανίας, Ιωακείμ Γκάουκ για τις φρικαλεότητες που προξένησαν οι συμπατριώτες του, κατά των αμάχων Ελλήνων πολιτών, επί γερμανικής Κατοχής, και στα επιγενόμενα δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, από συντάκτες οι οποίοι δεν διδάχθηκαν ποτέ αυτήν την σκοτεινή σελίδα της Ιστορίας τους, θα προκρίνω πέρα και πάνω απ' όλα την πολιτισμική διαφορά. Και εξηγούμαι: Δεν υπάρχει Έλλην στρατιώτης που θα εκτελούσε ανάλογες εντολές. Ο Έλλην θα προτιμούσε να αυτοκτονήσει αντί να ξεκοιλιάσει έγκυες και να σκοτώσει μωρά!

Στην πάγια άρνηση της γερμανικής κυβερνήσεως να διαπραγματευθεί για την εξόφληση των χρεών της προς την Ελλάδα, και σε απάντηση των ισχυρισμών περί παρόδου ικανού χρόνου από την διάπραξη των εγκλημάτων υπογραμμίζω:

α) Σύμφωνα με το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο τα εγκλήματα αυτά δεν παραγράφονται!

β) Η Γερμανία γνωρίζει πολύ καλά ότι χρωστά. Στην επιστημονική έκθεση του καθηγητού Matthias Reuss προς το γερμανικό Κοινοβούλιο ουδείς λόγος γίνεται περί παραγραφής, ενώ καθίσταται σαφές ότι η Ελλάς ως τρίτο μη συμβληθέν κράτος δεν δεσμεύεται από την συμφωνία 2+4 που υπέγραψαν το 1990 η Ανατολική και η Δυτική Γερμανία με τις ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμ. Βασίλειο και Γαλλία (αρχή «pacta tertiis»). Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η Γερμανία προέβη το 2012 σε υπολογισμό των λεγόμενων Κατοχικών Δανείων του 1942. Γιατί να προβεί σε τέτοια ενέργεια εάν ήταν βέβαιη ότι δεν οφείλει και δεν θα κληθεί να πληρώσει; 

γ) Η Γερμανία παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και αποφεύγει συστηματικά να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Μόνο τον 20ό αι. προεκάλεσε δύο Παγκοσμίους Πολέμους! Ίσως λίγοι Γερμανοί γνωρίζουν, ότι χρωστούν ακόμη στους Έλληνες τις αποζημιώσεις που τους οφείλουν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού ούτε συμμορφώθηκαν οικειοθελώς με τις δικαστικές αποφάσεις, που τους υποχρέωναν σε καταβολές αποζημιώσεων ούτε τήρησαν τις συμφωνίες καταβολής αποζημιώσεων. Έτσι παραβιάζοντας συστηματικά τις διεθνείς συμβάσεις δεν ετίμησαν ούτε μια φορά την υπογραφή τους. Συγκεκριμένα:

- Οι αποζημιώσεις ιδιωτών  από την περίοδο ουδετερότητος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1916) που είχαν επιδικασθεί με αποφάσεις του Μεικτού Ελληνογερμανικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (με έδρα το Koblenz), το οποίο συνεδρίαζε στην πόλη των Παρισίων, μετά από την  Ελληνογερμανική Συμφωνία του 1924, ανέρχονταν σε 110 εκατ. δολλ. περίπου. Παρ' όλ' αυτά, η Γερμανία ηρνείτο συστηματικά να τις καταβάλει! Και εξαναγκάσθηκε προς τούτο από το Διαιτητικό Δικαστήριο με το άρθρο 28 της Συμφωνίας περί γερμανικών εξωτερικών χρεών του 1953 (Συνθήκη του Λονδίνου), στο οποίο προσέφυγε η Ελληνική Δημοκρατία το 1968 και το οποίο, με την από 26.11.1972 απόφασή του, υποχρέωσε την Γερμανία να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν η ελληνογερμανική συμφωνία αποζημιώσεως, η οποία συνήφθη στην Βόννη, στις 13.6.1974. Κατόπιν αυτής η Γερμανία κατέβαλε τις αποζημιώσεις (μόνο 47 εκατ. μάρκα) σε Έλληνες πολίτες από την περίοδο της ουδετερότητος (του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου) με τελευταία καταβολή το έτος 1986!!!! Δηλαδή οι αποζημιώσεις αυτές κατεβλήθησαν μετά από 70 χρόνια από την γένεσή τους!!!! Και σήμερα (2014) διανύουμε το 70ό έτος από την γένεση των απαιτήσεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Καμμία επομένως καθυστέρηση δεν υπάρχει. 

Το ίδιο Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της Γερμανίας ότι πιθανή αποδοχή της ελληνικής προσφυγής θα οδηγούσε σε πληθώρα ανάλογων δικών, το οποίον δεν συνέβη! Και ο σημερινός επομένως, ίδιος ισχυρισμός της Γερμανίας είναι αβάσιμος!

Ως προς τις αποζημιώσεις από την εμπόλεμη περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1916-1918), είχαν συμφωνηθεί οι καταβλητέες αποζημιώσεις της Γερμανίας προς τους συμμάχους με διάφορες συμφωνίες (Συνθήκη των Βερσαλλιών, Σχέδιο Dawes, 1924, και τέλος Σχέδιο Young, που κυρώθηκε με την Συμφωνία της Χάγης, 20.1.1930-ν.4590/1930). Με το τελευταίο, βάσει του οποίου η Ελλάς εδικαιούτο να λάβει από την Γερμανία επανορθώσεις ύψους 485.975.000 χρυσών μάρκων, προβλέφθηκαν καταβολές σε ετήσιες δόσεις με τελευταία το έτος 1988, δηλαδή 70 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου. Η Γερμανία διευκολύνθηκε με το «Χρεωστάσιο Χούβερ» τον Ιούνιο του 1931 (έγινε δηλ. αναστολή όλων των πληρωμών για πολεμικά χρέη και επανορθώσεις της Γερμανίας για ένα έτος), για να έλθει ο Χίτλερ το 1932 (Διάσκεψη της Λωζάννης), να δηλώσει αδυναμία πληρωμής των χρεών της Γερμανίας, κάτι που η Ελλάς δεν υπέγραψε!
Η Γερμανοί χρωστούν στην Ελλάδα αποζημιώσεις ακόμη από τον Α΄ Παγκόσμιο, που ενώ τις είχαν συμφωνήσει, δεν τις επλήρωσαν κηρύσσοντας παύση πληρωμών!!!

-  Μετά τον Β Παγκ. Πόλεμο, οι σύμμαχοι και η νικήτρια Ελλάς έσωσαν την ηττημένη Γερμανία από την οικονομική καταστροφή, συμφωνώντας μαζί της την αναστολή καταβολής επανορθώσεων μέχρι του οριστικού διακανονισμού του ζητήματος των επανορθώσεων (άρ. 5 παρ. 2 Συνθήκης Λονδίνου, 1953). Η αναστολή εδόθη χάριν του ηττημένου!!! Τέτοια ήταν η παροχή βοηθείας που η ηττημένη Γερμανία κατάφερε να δανείσει μόλις 5 χρόνια μετά, το 1958, την νικήτρια Ελλάδα, από τα λεφτά που της χρωστούσε 200 εκατ. μάρκα με όρους αγοράς (6% επιτόκιο και αποπληρωμή σε 20 χρόνια). Ενώ δηλαδή η ηττημένη Γερμανία χρησιμοποιούσε την για χάρη της παρασχεθείσα αναστολή, δάνεισε με τόκο την Ελλάδα χρήματα που όφειλε να της επιστρέψει από τον Α΄ και τον Β΄ Παγκ. Πόλεμο!!!

Συγχρόνως σε αιτήματα της Ελλάδος για καταβολή αποζημιώσεων (από κρατικές και ιδιωτικές απαιτήσεις), η Γερμανία επικαλείτο συστηματικά την αναστολή του άρ. 5 παρ. 2 και απαντούσε ότι θα πληρώσει μετά την επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

Εν συνεχεία και από τότε που ενοποιήθηκε η Γερμανία (1990) αρνείται οιαδήποτε διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι επέρασε πολύς χρόνος από τον Πόλεμο!!! Χρησιμοποιεί δηλαδή ως επιχείρημα εναντίον της Ελλάδος, η οποία την ευεργέτησε, τον χρόνο που της δόθηκε από τους συμμάχους για την οικονομική της ανάκαμψη!!! Αυτή η συμπεριφορά - αντικειμένη στους Διεθνείς Κανόνες και στην Καλή Πίστη - αποτελεί σαφέστατη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Είναι σαφές ότι ο χρόνος που επέρασε οφείλεται στο αναβλητικό κώλυμα που είχε συμφωνηθεί υπέρ της ηττηθείσης Γερμανίας. Καθ' όλον τον διαδραμόντα χρόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις προέβαλαν σθεναρά τις ελληνικές απαιτήσεις και το 1995 η ελληνική κυβέρνησις επέδωσε ρηματική διακοίνωση δια του Έλληνος πρέσβυ στην Βόννη, προς το γερμανικό Υπ. Εξωτερικών, το οποίο θρασύτατα απήντησε με... δελτίον Τύπου! Αυτή είναι η στάση του ηττημένου προς τον ευεργέτη νικητή!

Οι πρόγονοι των Γερμανών - Έρουλοι, Βάνδαλοι, Άβαροι, Ούνοι, κ.ά. - ονειρεύθηκαν να κατακτήσουν την ελληνική Αυτοκρατορία και να ενθυλακώσουν τον πλούτο και τον πολιτισμό της.  Οι Άβαροι από τον 7ο αι. μ.Χ. συνήθιζαν να ερημώνουν την Ευρώπη με τελικό στόχο την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας, την Κωνσταντινούπολη, τον πλούτο και την δόξα της οποίας εζήλευαν από τότε  (βλ. σχ. ιστορικό Θεοφάνη). Οι Ελληνοπαίδες διδάσκονται τις εκ δυσμών επιθέσεις κατά της Κωνσταντινουπόλεως από ηλικία 10 ετών (Ε΄ Δημοτικού). Συστήνουμε στους Γερμανούς να πράξουν τα ίδιο και να διδάξουν την Ιστορία τους αυτή στα παιδιά τους. Και να τα διδάξουν, επίσης, ότι στους Έλληνες χρωστούν, όχι μόνον την Δημοκρατία, την Τέχνη, το Θέατρο, την Μουσική, τις Επιστήμες, την Φιλοσοφία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τον τρόπο σκέψεως και επικοινωνίας τους, αφού η γλώσσα τους (συντακτικό, γραμματική και οι περισσότερες ρίζες λέξεων) είναι αντιγραφή της δικής μας. Προσοχή: Μην θυμώσετε τους Έλληνες γιατί μπορούν να ζητήσουν να σας απαγορευθεί η χρήσις όλων των ανωτέρω...

Εν κατακλείδι οι Γερμανοί πρέπει να μάθουν, ότι σήμερα ευημερούν επί πτωμάτων, επί του αίματος του ελληνικού λαού, το οποίο είναι ακόμη ζεστό. Εξ αιτίας τους η Ελλάς κατεστράφη ολοσχερώς! Στο επίσημο αρχείο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τηρούνται αρχεία τουλάχιστον 80.000 σελίδων με καταστροφές που προκάλεσαν οι Γερμανοί στις υποδομές και στους ιδιώτες. Με καταστροφές που υπερβαίνουν την ανθρωπίνη φαντασία, τόσο στις ιδιωτικές, όσο και στις δημόσιες περιουσίες, Στην Ελλάδα δεν είχε μείνει τίποτε όρθιο μετά τον Πόλεμο. Η Ελλάς κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών που θρήνησαν θύματα εκ του Πολέμου: Ποσοστό απωλειών 19,70% επί του συνολικού πληθυσμού της! Ολόκληρες πόλεις και χωριά εξαφανίσθηκαν από τον χάρτη, ενώ το δίκτυο μαρτυρικών πόλεων επεκτείνεται και ακόμη και σήμερα ανακαλύπτονται ολοκαυτώματα και γενοκτονίες... Ακόμη και μετά την ήττα τους, κατά την αποχώρησή τους, οι Γερμανοί ανέσυραν από τα υποκαταστήματα της Τραπέζης της Ελλάδος το συνολικό ποσόν των 635 τρισεκ. δρχ. (για την ακρίβεια... 634.962.691.995.162) από ιδιωτικές καταθέσεις! Είναι εθνική επιταγή το επίσημο αρχείο του ελληνικού υπ. Εξωτερικών να αποδοθεί στην ιστορική μελέτη και έρευνα, αφού δεν υπάρχει κανείς δικαιολογητικός λόγος για τον οποίο πρέπει να παραμένει άγνωστο και απροσπέλαστο.

Οι Έλληνες πολιτικοί μπορεί να «ξεχνούν», αλλά ο πολεμιστής ελληνικός λαός δεν ξεχνά. Σημειώνεται ότι η Ελλάς, που μόλις είχε καταφέρει ν' ανακάμψει οικονομικά μετά τον προκληθέντα από την Γερμανία Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναγκάσθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να πάρει νέα δάνεια για να ξανακτίσει ό,τι είχε φτιάξει, πάλι με δάνεια μετά τον Α΄ Παγκόσμιο. Παρ' όλ' αυτά, ποτέ δεν εκήρυξε παύση πληρωμών, όπως η Γερμανία, η οποία προκάλεσε τους Πολέμους! Και στους δυο Πολέμους οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους, όπως έκαμαν πάντα, στις χιλιετηρήδες της ιστορίας τους, στην οποία απέκρουαν πάντοτε αμυνόμενοι τις ορδές των βαρβάρων. Και οι Γερμανοί πρέπει να είναι βέβαιοι ότι εμείς οι Έλληνες το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, ως μόνοι και γνήσιοι απόγονοι  και άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας «ΤΟΙΣ ΚΟΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙΝ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ». Μια απλή ανάγνωση της Ιστορίας αρκεί για να ιδεί κανείς, ότι στο τέλος ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!!! εις αντίθεσιν με τους Γερμανούς, οι οποίοι έχασαν όλους τους πολέμους που έκαναν!

Επειδή μάλιστα οι Γερμανοί είναι αρχαιολάτρες επισημαίνουμε την ανυπολόγιστης αξίας (ολόκληρη η Γερμανία δεν φθάνει για να μας αποζημιώσει) κλοπή, καταστροφή και βεβήλωση του συνόλου των αρχαίων ελληνικών μνημείων, μη εξαιρουμένης αυτής της Ακροπόλεως, την οποίαν οι Γερμανοί στρατιώτες είχαν μετατρέψει σε οίκο ανοχής και ουρητήρια! Ως αρχαιολάτρες θα πρέπει να γνωρίζετε καλά ότι την Ύβρι ακολουθεί η Νέμεσις!!!

Τώρα που τα γνωρίζουν όλα αυτά οι Γερμανοί δεν έχουν πια καμμία δικαιολογία!!!
Για περισσότερα: Γ. Λεκάκης «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. «Κάδμος», 2012. Του ιδίου «Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ού αιώνα», εκδ. Κάδμος, 2013. Του ιδίου «Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. Κάδμος, 2014.


http://www.xronos.gr/detail.php?ID=92127