Δευτέρα
10 Αυγούστου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3613RSS FEED
Συνάντηση Σαμαρά- ΒενιζέλουΛεπτές ισορροπίες με επίκεντρο τη διαθεσιμότητα
16/06/2014

Την άμεση προκήρυξη προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ αποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν χθες για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία προσπάθεια εξισσορόπησης των δυνάμεων μεταξύ του αυπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του υπουργείου Παδείας και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

 Μετά την έντονη φημολογία σχετικά με το «καυτό» ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ανακοίνωσε ότι όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 

Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη. 

Το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχει προκαλέσει ένταση ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς ο πρώτος ζητούσε να επαναπροσληφθούν 600 υπάλληλοι, ενώ ο δεύτερος 883.

Στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου αναφέρεται πως στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι διεθνείς επισκέψεις και επαφές που ξεκινούν από αύριο Δευτέρα, καθώς και ζητήματα σχετικά με τον συντονισμό της κυβέρνησης.

Συζητήθηκε ακόμη το πλαίσιο των επαφών με τους θεσμικούς εταίρους, καθώς και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.