Στα ύψη ανεβαίνει και πάλι το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σληραίνουν τη στάση τους εν όψει Ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.
Την ίδια ώρα, διατηρείται η φημολογία σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές την Άνοιξη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του διαβεβαιώνουν ότι η εκλογική αναμέτρηση θα γίνει στον αναμενόμενο χρόνο της, δηλαδή τον Οκτώβριο.
Πάντως, τα εκλογικά επιτελεία είναι ήδη σε κατάσταση επιφυλακής και η εικόνα δεν θα ξεκαθαρίσει παρά μόνο στις αρχές Μαΐου, αφού ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι την ψηφοφορία, είναι 22 ημέρες.
Στο μεταξύ, πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, μετά τις νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωση, αναφορικά με τις αποκαλύψεις που κάνουν κυριακάτικες εφημερίδες.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη- ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας», που προέρχονται από κυπριακές εταιρείες. Ωστόσο δεν αποδεικνύεται παροχή υπηρεσιών του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών. Ακόμη, η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Κύπρο, όπου «μετανάστευσε» ο κ. Πετσίτης, οι δρόμοι του «συναντήθηκαν» και με τον Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστό από τις offshore, αλλά και το μυστηριώδες ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα.
«Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών», σχολιάζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.