Τρίτη
26 Μαΐου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3537RSS FEED
Ανασφάλιστα τα πολυτελή οχήματα;
Γράφει η
Αγγελική Χαραλαμποπούλου

  

Τον  τελευταίο καιρό απασχόλησαν τη δημοσιότητα, εγκληματικές πράξεις που τελέστηκαν από ανθρώπους που οδηγούσαν ανασφάλιστα πολυτελή αυτοκίνητα.

Τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα ο ένας,   οδηγώντας το υπερπολυτελές αυτοκίνητό του, αφού  σκόρπισε το θάνατο και την καταστροφή, εγκατέλειψε το όχημα στο ΄΄τόπο του εγκλήματος΄΄ και εξαφανίστηκε. Το όχημα ήταν ανασφάλιστο όπως αποδείχτηκε.

Ο άλλος, αφού προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, οδηγώντας το πολυτελές όχημά του, επίσης εξαφανίστηκε και όπως πάλι προέκυψε, ανασφάλιστο κι αυτό.

...και τόσες ακόμα παρόμοιες περιπτώσεις.

 

Τί συμβαίνει τελικά; Αφού  ο νόμος  δεν  προβλέπει  εξαίρεση από την υποχρέωση της ασφάλισης γιά κανένα όχημα, τόσα πολυτελη μάλιστα, γιατί κυκλοφορούν ανασφάλιστα;

Φταίει η Τροχαία

 η οποία αποφεύγει  για κάποιο λόγο να ελέγχει τα πολυτελή  οχήματα, ειδικά; Θεωρώντας ίσως αυτόνόητη την συμμόρφωση προς την υποχρέωση της ασφάλισής τους ;  Και αν ναί,  με ποιά λογική, με ποιά στόχευση; Να μην ενοχληθούν οι εύποροι-υποτίθεται-ιδιοκτήτες τους;

Άς  εντείνει τους ελέγχους  λοιπόν  με έμφαση  ειδικά στα  πολυτελή οχήματα.

 

Επίσης, οι ασφαλιστικές εταιρείες,

 που καλούνται να πληρώσουν τα γούστα και τις μαγκιές του κάθε ασυνείδητου οδηγού που προκαλεί δυστυχήματα  και υλικές ζημιές, γιατί δεν πιέζουν το κράτος να φροντίσει ουσιαστικότερα γιά την συμμόρφωση στην υποχρέωση αυτή, κάτι που θα αυξήσει και τα έσοδά τους;

 

Γίνεται σοβαρή προσπάθεια ανασυγκρότησης κι εκσυγχρονισμού του κράτους μέσα από  την ΄΄ψηφιοποίησή΄΄ του.

Μηπως ήρθε η ώρα μέσα απ΄τη διαδικασία αυτή να δοθεί τέλος στην ασυδοσία των ανασφάλιστων οχημάτων;

Υποχρεωτική online σύνδεση όλων των ασφαλιστικών εταιρειών με το Υπουργείο Συγκοινωνιών-με  το  επίσημο  αρχείο όλων των εν Ελλάδι οχημάτων, κυκλοφορούντων και μη, πολυτελών ή  και όχι.

Παράλληλα, το Υπουργείο Συγκοινωνιών να συνδεθεί άμεσα με το Υπουργείο Οικονομικών, γιά τον έλεγχο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Πόσες περιπτώσεις   είδαμε, επίσης πολυτελών αυτοκινήτων  που δεν είχαν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας τους, με τους ιδιοκτήτες να μηχανεύονται απίθανα τεχνάσματα προς αποφυγή της πληρωμής.

 

Έτσι  ανά πάσα στιγμή θα είναι ξεκάθαρο . ποιός αυθαιρετεί, ποιός ζημειώνει τον έλληνα φορολογούμενο   και θα κληθεί άμεσα γιά τις προβλεπόμενες συνέπειες.