Τρίτη
20 Αυγούστου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3257RSS FEED
Δεν υπάρχει πια Κυβέρνηση και Συγκυβέρνηση
Γράφει ο
Νίκος Λυγερός

Επιτέλους εμφανίστηκε η διαχωριστική γραμμή που υπήρχε μεταξύ της Κυβέρνησης και της Συγκυβέρνησης. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στα Σκόπια για τις συνταγματικές τροπολογίες, μόνο μερικές μέρες άντεξε η συμμαχία σε επίπεδο εξουσίας.

Η κόκκινη γραμμή ερμηνεύτηκε με διαφορετικό τρόπο από την κυβέρνηση και τη συγκυβέρνηση. Αυτή η αλλαγή φάσης προκαλεί το πρόβλημα της δεδηλωμένης και απαιτεί τελικά αυτό που ήθελε να αποφύγει η εξουσία, την ψήφο εμπιστοσύνης που δεν θα είναι τελικά ψήφος ανοχής.

Έτσι ξαναμπαίνουμε στο πλαίσιο της πλειοψηφίας με τους 151 αλλά με περισσότερες ξεκάθαρες θέσεις από την πλευρά πολλών κομμάτων που αρχίζουν να προκαλούν ανησυχία και στο κόμμα της κυβέρνησης, διότι βλέπει ότι ακόμα και μερικοί βουλευτές τους δεν είναι τελικά έτοιμοι να θυσιαστούν και να θυσιάσουν το πολιτικό τους μέλλον με τέτοια υποστήριξη του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Διότι πολλοί έχουν αντιληφθεί ότι η θυσία θα πάει τζάμπα, επειδή μόνο η μεθεπόμενη εκλογή θα είναι αναλογική. Άρα το τέλος αυτής της συνεργασίας έχει προκαλέσει μια νέα μορφή διχασμού και εντός του κόμματος, επειδή υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί και αυτοί που έπεσαν στην παγίδα αυτού του κόμματος.

 

http://lygeros.org/articles.php?n=41744&l=gr