Σήμερα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.
Τα σενάρια για την έκβαση της ψηφοφορίας είναι πολλά, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά τους... νέους συμμάχους του από το κόμμα των ΑΝΕΛ αλλά και από το Ποτάμι.
Το παρασκήνιο των ημερών είναι έντονο ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα... επεισόδια του διαζυγίου ανάμεσα σε Τσίπρα- Καμμένο.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας προχώρησε χθες στη διαγραφή της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και έπειτα σε αυτή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.
Ωστόσο, ο κ. Καμμένος δεν διαγράφει τους Κώστα Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλο που επίσης στηρίζουν την κυβέρνηση, διότι δεν θέλει να χάσει τα προνόμια του κοινοβουλευτικού κόμματος!
Έτσι, ο πρωθυπουργός κινείται προς την ψήφο εμπιστοσύνης, έχοντας εξασφαλίσει από καιρό τη θετική ψήφο της Κατερίνας Παπακώστα, την οποία «εξασφάλισε» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον τελευταίο ανασχηματισμό και τέλος από τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη.
Ωστόσο, η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, έστω κι αν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.