Τετάρτη
8 Δεκεμβρίου 2021
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4098RSS FEED
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
04/10/2013

Ξεπέρασαν τους στόχους τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, προ επιστροφών φόρων, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Οικονομικών, τα ταμειακά στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης κατά το οκτάμηνο του έτους, ενισχύουν την τάση σταθεροποίησης των δημοσίων οικονομικών της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε κ. Σταϊκούρας, τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 4.083 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 313 εκατ. ευρώ ή 8,3% έναντι του στόχου που είχε τεθεί και 614 εκατ. ευρώ ή 17,7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «ενισχύεται η εκτίμηση ότι βήμα – βήμα προσεγγίζεται ο στόχος: Ο Προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης για το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα».

Επίσης, πρόσθεσε πως «η εκτίμηση αυτή είναι προϊόν ρεαλιστικής ανάλυσης των δεδομένων και όχι διάθεσης για πανηγυρισμούς. Βεβαίως και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στις προσπάθειες. Έχουμε χρέος να δικαιώσουμε τις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας».