Πέμπτη
20 Ιανουαρίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4141RSS FEED
Δεν σέβονται νεκρούς και αγνοούμενους
Γράφει ο
Τάσος Παπαδόπουλος

Χαράς ευαγγέλια… Ο Τσίπρας και η παρέα του ανέλαβαν μετά από ένα τετραήμερο την πολιτική ευθύνη για το ολοκαύτωμα στο Μάτι. Μας είπε επίσης, ότι την ώρα της μάχης δεν θα προβεί σε αποκεφαλισμούς, μια και κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσε πράξη γενναιότητας, αλλά δειλίας.

 

Είπε πολλά και διάφορα επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εγκληματική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, που δεν κατάφερε να συντονίσει τις κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να μην θρηνήσουμε  την απώλεια 88 ανθρώπων και ων ουκ έστι αριθμός  αγνοουμένων.

 

Σε αυτό το υπουργικό συμβούλιο, που συνεκλήθη όχι ως είθισται  στο κτίριο της Βουλής, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που θυμίζει σημειολογικά τον συγκεντρωτισμό των εξουσιών του Ερντογάν, δεν βρήκε ο Α. Τσίπρας να πει, ούτε μια λέξη συγνώμης.

 

Μας είπε μόνο ότι δεν έχει σκοπό να αποδράσει, κουβέντα για παραίτηση, που αποτελεί την αυτονόητη κίνηση μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, που θα ξαναβρεί άλλωστε μια τέτοια καρέκλα εξουσίας σαν κι αυτή του Μεγάρου Μαξίμου, και πρόσθεσε ότι αφού τελειώσει η μάχη, ψύχραιμα θα αποτιμήσει τα γεγονότα και θα αποδώσει τις ευθύνες.

 

Όμως όταν ήδη μιλούσε στο ακροατήριο των 48 υπουργών η μάχη είχε τελειώσει και απ ότι όλα δείχνουν οι ευθύνες παραπέμπονται  στις καλένδες.

 

Βεβαίως προηγήθηκε ένα εικοσιτετράωρο πριν η συνέντευξη των ανεκδιήγητων Τόσκα και Τζανακόπουλου, που ούτε λίγο ούτε πολύ, μαζί με τους αρχηγούς ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής,  μας είπαν,  ότι ενήργησαν όλοι άψογα και ουδείς ψόγος.

 

Βεβαίως προηγήθηκε η σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής την Δευτέρα το βράδυ υπό τον Τσίπρα, όπου ακούγαμε τον επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας να ρωτάει όχι τι κάνουμε με τις διασώσεις κι αν υπάρχουν θύματα, αλλά πότε θα ενεργήσουν το πρωί και πάλι τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

Και στη σύσκεψη αυτή, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, κουβέντα για τους νεκρούς, όταν ήταν ήδη γνωστό ότι ο αριθμός τους ήταν διψήφιος.

 

Ακόμη και μέχρι σήμερα δεν μας έχουν πληροφορήσει για τον αριθμό των αγνοουμένων, στην προσπάθειά τους να καλύψουν την γύμνια τους, με ένα φύλο συκής, και το κυριότερο αν δόθηκε η εντολή εκκένωσης της περιοχής, που κινδύνευε στο Μάτι και γιατί δεν ενήργησαν όπως όφειλαν τόσο ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, όσο και η υπεύθυνη για την εκτέλεσή της Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

 

Στην περιβόητη συνέντευξη της Πέμπτης ο Τζανακόπουλος και Τόσκας μας είπαν ότι θα χρειαζόταν μια ημέρα, για την εκκένωση της περιοχής των 20.000 κατοίκων. Έμμεσα παραδέχθηκαν, ότι η περίφημη εντολή χάθηκε με τον αέρα των 9-10 μποφόρ, που έπνεε εκείνη την ώρα στο Μάτι.

 

Ο Τσίπρας έστησε ένα ολόκληρο υπουργείο, αυτό της Ψηφιακής Πολιτικής για να βολέψει τον επιστήθιο φίλο του Ν. Παππά,  το οποίο από Κοινοτικά κονδύλια έχει στη διάθεση του 88 ολόκληρα εκατομμύρια, για να εκσυγχρονίσει η χώρα μας το δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης με μηνύματα (SMS) προς τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους;

 

Στα επικοινωνιακά παιχνίδια επιστρατεύθηκε και ο εμπρησμός. Τον ισχυρισμό αυτόν επικαλέστηκαν τόσο ο Τόσκας όσο και ο Τσίπρας. Και κάτι τέτοιο, να συνέβη,  δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους. Όμως ήδη από την έρευνα που διεξάγεται, οι αρχές  εντόπισαν πρόσωπο, που θεωρούν ότι προκάλεσε την πυρκαγιά, στην προσπάθειά του να κάψει ξερά ξύλα.

 

Η ασύμμετρη απειλή της Δευτέρας έγινε εμπρησμός την Πέμπτη που έχει στόχο κατά Τσίπρα να πλήξει την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες.  Εδώ λέμε ότι μας δουλεύουν, μια και δεν εμπιστευόμαστε πλέον ότι τα αυτιά μας άκουσαν τέτοιες γελοιότητες.

 

Στο παιχνίδι της κυβερνητικής προπαγάνδας επιστρατεύθηκε και ο κατά τα άλλα υπερφίαλος Π. Καμμένος, που είχε το θράσος να πάει να πει στους πληγωμένους κατοίκους του Ματιού, και να τους πει ότι αυτοί φταίνε για το κακό που τους βρήκε, επειδή έκτισαν στο δάσος αυθαίρετα.

 

Όμως ο πολυλογάς αρχηγός των ΑΝΕΛ, αγνοεί το γεγονός ότι μόλις πέρσι εκείνος και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί, πέρασαν νόμο με τον οποίο νομιμοποιούσαν κατασκευές εντός δασικών εκτάσεων με την καταβολή του ανάλογου προστίμου.

 

Οποία επιπολαιότητα και υποκρισία…

 

Αυτοί οι ανεύθυνοι άνθρωποι  διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες μας. Η ευθύνη όμως για λόγους δικαιοσύνης, επιμερίζονται και στους πολίτες, που πίστεψαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Τσίπρα σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και του εξαφανισμένου σε τοπικό επίπεδο του Ψινάκη, τον οποίο η τοπική κοινωνία εξέλεξε Δήμαρχο το 2014, από  την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 60%.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις λέει κανείς ας πρόσεχαν…