Σαββατοκύριακo
4-5  Απριλίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3485RSS FEED
Μπράβο, ρε Κυριάκο, τους τρέλανες όλους…
17/02/2020

Γράφει ο Πάνος Ν. Λύρας*

Κύριε Διευθυντά,

1.-     Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μητσοτάκη για τον έξυπνο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ποδοσφαιρικό θέμα συνεργασίας ΠΑΟΚ - Ξάνθης, για τους παρακάτω λόγους:  

Πρώτον: εμπόδισε κάποιους φανατικούς οπαδούς ομάδων να δημιουργήσουν ρήγμα Βορρά και Νότου, με εθνικοπολιτές διαστάσεις. Τι έπρεπε να κάνει ένας συνετός. Πρωθυπουργός, αφού το συγκεκριμένο αυτό λαό με τις συναισθηματικές αυτές αδυναμίες κλήθηκε να κυβερνήσει;

Δεύτερον: Απογοήτευσε κάποιους «καιροσκόπους» και στο Νότο και στο Βορρά που περίμεναν να δουν τους Παοκτσήδες με τους Ολυμπιακούς να «σφάζονται». Ας μην κρυβόμαστε, κάτι τέτοιο δεν περίμεναν οι Παναθηναϊκοί, οι Ενωσίτες και οι Αρειανοί;

Τρίτον: Δεν καταστρέφεται ο ΠΑΟΚ, οπότε δίνεται η ευκαιρία και στους φιλάθλους και στη διοίκηση να κάνουν λίγη αυτοκριτική. Βέβαια, χάνουν κάποιο ηθικό πλεονέκτημα, αλλά τι να γίνει, αυτά έχει η ζωή όταν είμαστε απρόσεκτοι.

Τέταρτον: Ούτε το περί δικαίου αίσθημα των φιλάθλων θίγεται από τη λύση που δόθηκε. Διορθώθηκε εγκαίρως μια αυστηρή «δρακώντεια» νομοθεσία και καθιερώθηκε μια λογική τιμωρία 5-10 βαθμών (από τον επόμενο χρόνο) που είναι αρκετή να συνετίσει κάθε μελλοντικό παραβάτη.

2.-     Ως φίλαθλος του Ολυμπιακού βλέπω την ομάδα μου ως τον ΠΑΟΚ του Νότου και τον ΠΑΟΚ, ως τον Ολυμπιακό του Βορρά. Φίλοι, αντιολυμπιακοί όλης της χώρας πρέπει να καταλάβετε ότι ο Κυριάκος σας την έφερε, σας πήρε τη μπουκιά του ξεσαλώματος από το στόμα…. Δεν σας ένοιαζε τόσο η εφαρμογή των νόμων και η τιμωρία του ΠΑΟΚ όσο το στραπατσάρισμα του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη, εμφανιζομένων ως αίτια να πέσει ο ΠΑΟΚ στη Β΄ Εθνική.

 

 

*Οικονομολόγος