Παρασκευή
24 Σεπτεμβρίου 2021
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4023RSS FEED
«ΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗΟι Στρατηγοί ζητούν εκδίκησηΣτην ιστοσελίδα dailymotion.com μεταδόθηκε μια μαγνητοφωνημένη ομιλία που προκάλεσε τρόμο στην Τουρκία.  Η φωνή που λέγεται ότι ανήκει στον κρατούμενο στις Φυλακές για την υπόθεση Βαριοπούλας αντιναύαρχο Τζεμ  Αζίζ Τσακμάκ ακούγεται να μιλά για εκδίκηση:

«Έχουμε πληροφορίες ότι σε ένα χρόνο θα αποφυλακιστούμε. Τότε οι περισσότεροι θα το σκάσουν από τη χώρα. Θα καεί η ψυχή πολλών. Θα πονέσουν πολλοί από τη ρεβάνς. Θα πληρώσουν ακόμα και οι οικογένειες και τα παιδιά. Η πρώτη μας δουλειά ξέρετε είναι να τους αφήσουμε νηστικούς. Φυσικά έτσι θα αρχίσουμε. Δεν είμαστε και τόσο άπραγοι. Πιστεύω απόλυτα ότι η πιο αδύναμη περίοδος ενός ανθρώπου είναι εκείνη που νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Και εμείς ήμασταν αδύναμοι , γιατί είχαμε έπαρση. Τώρα, κάνουν και   αυτοί το ίδιο σφάλμα».

Παρόμοιες απειλές εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα και ο κρατούμενος για την ίδια υπόθεση  αντιναύαρχος Φατίχ Ιλγκέρ, ο οποίος, σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση του,  φέρεται να είπε:

«Εάν αυτός είναι ένας πόλεμος θα πολεμήσουμε. Ετοιμάζουν ένα νόμο με τον οποίο θα μας αποφυλακίσουν. Αυτή η χώρα θα συνέλθει ή με μια οικονομική κρίση ή με έναν εμφύλιο. Έχουμε μόνο αυτές τις δυο επιλογές. Μετά θα αρχίσει η επιστροφή. Θα αλλάξει η φορά του ανέμου».