Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς και τ υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Οι πολιτικοί αρχηγοί αυξάνουν τον ρυθμό τους εν όψει των ευρωπαϊκών και των δημοτικών εκλογών, την ώρα που η συζήτηση για τις βουλευτικές εκλογές συνεχίζεται.
Ιδιαίτερη ένταση έχει δημιουργηθεί και μετά την επίσκεψη Μοράλες στην Ελλάδα.
Με ειρωνικό ύφος και μια φωτογραφία από τη νέα κατοικία του Εβο Μοράλες απάντησε η ΝΔ στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο Twitter, εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Από την τελευταία ομιλία και τα tweets του κ. Τσίπρα πληροφορηθήκαμε το νέο οικονομικό πείραμα που οραματίζεται για την Ελλάδα μετά την οικτρή αποτυχία του προηγούμενου ιδανικού μοντέλου του, από τον αγαπημένο του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ο κ. Τσίπρας έχοντας αποτύχει παταγωδώς να οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική ανάκαμψη, ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά, υπανάπτυξη», σχολίασε η ΝΔ.
«Ο κωδικός της νέας θεωρίας Tσίπρα που θυμίζει τον “λιτό βίο” του Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τον τίτλο “ολιγαρκής αφθονία”. Την υποστηρίζει ο περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον “λιτό βίο” του πρωθυπουργού της Έβο Μοράλες», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στον κ. Τσίπρα.
Μάλιστα, η ΝΔ δημοσίευσε και μια φωτογραφία της νέας κατοικίας του Εβο Μοράλες, αξίας 34 εκατ. δολαρίων. «Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κύριοι Τσίπρας και Μοράλες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση», σημειώνει η ΝΔ.
Για «fake news» κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου την αξιωματική αντιπολίτευση, απαντώντας στις χθεσινές βολές της Ν.Δ. κατά του Πρωθυπουργού με αιχμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Βολιβίας, αλλά και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί «ολιγαρκούς αφθονίας».
«Η Ν.Δ. πλέον παράγει πιο πολλά fake news και από αυτά που μπορεί να καταναλώσει» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι η Πειραιώς «χθες παρουσίασε το κεντρικό κυβερνητικό κτήριο της Βολιβίας ως σπίτι του Έβο Μοράλες, προκειμένου να καλύψει τη γκάφα του αρχηγού της που δε γνώριζε το έργο "λιτή αφθονία"».
«Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει να καλύψει και τη νέα γκάφα η Ν.Δ., γιατί έτσι που το πάει θα αποδώσει στον Πρωθυπουργό μέχρι και το σπίτι του Βολταίρου. Και ποιος ακούει τον κ. Μητσοτάκη μετά...» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.