Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 23%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδια εταιρείας, τον Nοέμβριο, η Ν.Δ. διατηρούσε προβάδισμα 9,5 μονάδων (31,5% - 22%).
Αντίθετα, ένας στους πέντε θεωρεί ότι πρώτο μέλημα πρέπει να είναι τα «εθνικά θέματα». Έπεται η Παιδεία με 11%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 57% (έναντι 58% τον Νοέμβριο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 25% (έναντι 23% τον Νοέμβριο).
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36% (έναντι 35% την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 25% (έναντι 24% τον Νοέμβριο), ενώ «κανένας» απάντησε το 32% των ερωτηθέντων.