Σάββατο
20 Απριλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4961RSS FEED
Η σιωπή του κ. Κατρούγκαλου
Γράφει ο
Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλος

Τι μέρες αυτές, όταν τόσοι μιλούν για όσα διακηρύσσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Κυρίτσης, κάποιος σιωπά και κρύβεταιπαρότι “ειδήμονας για τα συγκεκριμένα θέματα”, όπως τον παρουσίαζε η ΑΥΓΗ τον Οκτώβριο 2013. 

Είναι ο κ.Γ. Κατρούγκαλος, Υπουργός σήμερα, “γνωστός καθηγητής και μέλος της ‘Επιτροπής σοφών’ του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος” πριν από τρία χρόνια (ΑΥΓΗ, 15.10.2013).

Ο“ειδήμονας” για θέματα βίας άρχισε τότε να μας διδάσκει, και μαζί μ’ εμάς ίσως και τον κ. Κυρίτση, πως:

- Δεν πρέπει να καταδικάζεται η βία που έχει “κοινωνικό αντίκρισμα”.

“Η εξέγερση απέναντι στην αδικία είναι θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα”.

“Το όριο της παραβατικότητας το βάζει μόνο η κοινωνία”.

- “Ενας νόμος είναι άδικος, όταν οι κυρώσεις που προβλέπει δεν μπορούν να επιβληθούν ακριβώς επειδή ο πολιτικός κόσμος φοβάται την αντίδραση της κοινωνίας”.

[Για όλα αυτά, τη “μη καταδικαστέα βία”, την “εξέγερση απέναντι στην αδικία”, το “όριο της παραβατικότητας”, το αν “ένας νόμος είναι άδικος” ή όχι…, δεν αποφασίζει, κατά τον “γνωστό καθηγητή”, η Δικαιοσύνη, με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους που η εκλεγμένη από τον λαό Βουλή έχει θεσμοθετήσει, αλλά κάποια αόριστη, ομοιογενής και αταξική “κοινωνία”!].

- “Το Σύνταγμά μας θέλει η βία να είναι το τελευταίο καταφύγιο του λαού, όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς μια βίαιη επίθεση κατά της δημοκρατίας και του πολιτεύματος”.

[Βάναυση και προκλητική η διαστροφή του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου.

Το Σύνταγμα δεν “θέλει” αυτό που ο ίδιος ίσως “θα ήθελε”.

Το Σύνταγμα ορίζει πως οι Έλληνες “δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει (το Σύνταγμα) με τη βία”].

- “Όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι: ο ανώτατος νόμος της πολιτείας είναι η σωτηρία του λαού”.

[Γιατί άραγε ο, κατά δήλωσή του, αριστερός Γ. Κατρούγκαλος μνημονεύει το ρωμαϊκό απόφθεγμα, συνήθη δικαιολογία κάθε συνταγματικής εκτροπής, με τελευταία εκείνη των συνταγματαρχών της 21 Απριλίου;]

Σήμερα, που ο κ. Κυρίτσης λέει, “με δικά του λόγια”, όσα ο “ειδήμονας, γνωστός καθηγητής” έχει διδάξει, και βάλλεται από πολλούς γι’ αυτό, ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος δεν οφείλει να πει κάτι για να υπερασπιστεί τις ιδέες του και να στηρίξει τον βαλλόμενο “συντρόφό” του;

Αν πάλι ο Υπουργός, έχει αλλάξει απόψεις, δεν ωφείλει να το ομολογήσει;

Ας του θέσει το ερώτημα, στην πρώτη προσεχή συνέντευξη, η ΑΥΓΗ ή κάποιο άλλο Μέσο, ακόμα κι απ’ τα “διαπλεκόμενα, τη φιλοξενία των οποίων ο ίδιος αποδεχόταν ευχαρίστως, ή επιζητούσε, όταν ήταν ο “α-γνωστος καθηγητής”.

www.antilogoi.gr