Σαββατοκύριακo
13-14  Ιούλιος 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5046RSS FEED
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣΣυμφωνία Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας;H εφημερίδα Μιλλιέτ επικαλούμενη πληροφορίες του ιρανικού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Fars, αναφέρει ότι υπεγράφη μια νέα συμφωνία μεταξύ Μόσχας, Τεχεράνης και Άγκυρας.

Μετά τη σύναψη της συμφωνίας η Τουρκία απομάκρυνε από τα εδάφη της τον αυτοαποκαλούμενο «Ελεύθερο Στρατό της Συρίας».

Οι δύο πλευρές ζήτησαν από την Άγκυρα να διώξει αμέσως τον Συνταγματάρχη Riyad El Esad που ζει στην Τουρκία από το 2011 και τον λιποτάκτη του συριακού στρατού συνταγματάρχη Ahmet Hicazi.

Η εφημερίδα στην προσπάθειά της να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες επικαλείται τις δηλώσεις που έκανε στο Associated Press ο υποστράτηγος Mustafa el Seyh, που είναι πρόεδρος του στρατιωτικού συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, για τη μεταφορά των στρατηγείων τους στη Συρία με στόχο να ενώσουν όλες τις ομάδες των εξεγερμένων.

Η Μιλλιέτ φιλοξενεί τις δηλώσεις που έκανε στον Guardian ένας Σύρος αξιωματούχος με το ψευδώνυμο Ebu Muhammad, ο οποίος αποκάλυψε ότι χρηματοδότες από τη Σαουδική Αραβία στέλνουν χρήματα σε έναν πολιτικό του Λιβάνου που ζει στην Τουρκία κι εκείνος με τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, διοχετεύει όπλα στους αντικαθεστωτικούς…