Τρίτη
4 Αυγούστου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3607RSS FEED
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίθεση Γεννηματά κατά Τσίπρα
12/06/2019

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε και τις κινδύνους των νέων αδιεξόδων, εξαπέλυσε η  Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Συνέδριο για τις «Άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι παραμένει «ορκισμένος εχθρός» των επενδύσεων.

«Ο κ. Τσίπρας καλεί τώρα τους πολίτες να αποφασίσουν για τη ζωή τους που έκανε κομμάτια. Ο κυνισμός του δεν έχει όρια», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «θα πάρει την απάντηση στις κάλπες». 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «έχει όμως ιδιαίτερη αξία να επισημάνω κάτι από την χθεσινή του ομιλία, ούτε λέξη για επενδύσεις. Έχει αλλεργία, ορκισμένος εχθρός. Ούτε λέξη για τις μεγάλες επενδύσεις που δεν άφησε να προχωρήσουν» και συμπλήρωσε ότι δεν είπε «ούτε λέξη για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που συνεχώς κουτσουρεύει», «ούτε λέξη για τους χαμένους πόρους του ΕΣΠΑ λόγω της χαμηλής απορροφητικότητας», «ούτε λέξη για την ανάπτυξη που με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καρκινοβατεί».

Σύμφωνα με τη κ. Γεννηματά κ Κυβέρνηση Τσίπρα φεύγει αφήνοντας πίσω βαριά κληρονομιά: «χαμηλή ανάπτυξη με πολύ υψηλή ανεργία, αποεπένδυση του παραγωγικού δυναμικού με πολλές επιχειρήσεις στο «κόκκινο», νέες κοινωνικές ανισότητες και φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, έλλειψη σύγχρονων υποδομών και υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών, ένα τραπεζικό σύστημα που ασφυκτιά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αδυνατεί ακόμη να χρηματοδοτήσει ουσιαστικά την οικονομία»