Με τη... γνωστή πλέον αντιπαράθεση σε όλα τα μέτωπα συνεχίζονται οι εξελίξεις στη χώρα, η οποία επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι βρίσκεται σε ένα καλό σημείο με την πρόσφατη έξοδο από το μνημόνιο, κάτι που ωστόσο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν έλεγχο, αφού η Ελλάδα δεν έχει βγει από την επιτροπεία.
Πάντως, η πορεία των πραγμάτων δείχνει να εξαρτάται άμεσα από το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων, την οποία οι δανειστές επιθυμούν να τηρήσουν, τονίζοντας ότι όσα μέτρα έχουν συμφωνηθεί πρέπει να τηρηθούν.
Ακόμη ένα θέμα, ιδιαίτερα σοβαρό, είναι το Μακεδονικό. Όλα δείχνουν ότι το «ναι» στη συμφωνία θα κερδίσει στο δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα και μετά θα προχωρήσουν και οι συνταγματικές αλλαγές υπό την πίεση και του διεθνούς παράγοντα.
Όταν, όμως, ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει η συμφωνία να έρθει και στην ελληνική Βουλή για επικύρωση.