Σαββατοκύριακo
13-14  Ιούλιος 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5046RSS FEED
Να μπούνε μπροστά οι νέοι
Γράφει ο Γιάννης
Πρεβενιός
Εδώ και καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω κάποια λόγια στα νέα παιδιά.
Στους σημερινούς έφηβους που μεγαλώνουν σε μια πατρίδα που οι λίγο μεγαλύτεροι από εμένα (οι οποίοι μας κυβερνούν) αλλά και η γενιά μου που τους ανέχτηκε, την έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

Μια πατρίδα που δεν έχει πια πρότυπα και ήρωες, που τα παιδιά θα παλέψουν για να τους φτάσουν, μια πατρίδα που δεν δίνει πλέον την δυνατότητα ούτε καν να οραματιστούν ένα καλύτερο μέλλον.

Οι λαοπλάνοι των τελευταίων 30 ετών έθαψαν όλα τα θετικά της φυλής μας όπως το φιλότιμο, την διορατικότητα, την έμπνευση, την αισιοδοξία  και έφεραν στο προσκήνιο όλα τα αρνητικά της όπως τον οχαδερφισμό, την εγωπάθεια, και την μνησικακία.

Δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε εδώ και  ο καθένας μας έχει μεγάλη ατομική ευθύνη που αφέθηκε να τον παρασύρει το φαρδύ γαλήνιο ποτάμι της μακαριότητας και της μη προσπάθειας. Ήδη ακούγεται η βουή του καταρράκτη που θα κατά γκρεμιστούμε όλοι μαζί για να βυθιστούμε για πάντα στην λάσπη της εξαθλίωσης και της ανυποληψίας.

Τα περιθώρια στένεψαν πλέον δραματικά και θα πρέπει ο καθένας μας να πάει κόντρα στο ρέμα αναζητώντας ξανά τις ρίζες μας. Παιδιά κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της καταστροφολογίας που σας λένε να εγκαταλείψετε τα ιερά αυτά χώματα και ορθώστε το ανάστημα σας απέναντι σε όλους μας. Οραματιστείτε το μέλλον που σας αξίζει και θυμώστε μαζί μας για τα λάθη και τις παραλήψεις μας. Οργιστείτε και ταρακουνήστε μας για να ξυπνήσουμε και να σας ακολουθήσουμε για να τα αλλάξουμε όλα!


http://prevenios.com/
prevejohn@yahoo.gr