Τρίτη
26 Οκτωβρίου 2021
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4055RSS FEED
Μια γραβάτα για το σώβρακο
Γράφει ο
Νίκος Γιαννιός

Αφού με την συμφωνία που υπέγραψαν μας πήρανε τα σώβρακα, συμβολικά χάρισαν μια γραβάτα σε εκείνον που την απεχθάνεται, ίσως γιατί ο κ. Ζάεφ ήθελε να υπογραμμίσει το μέγεθος της επιτυχίας που του εξασφαλίζει αυτή η συμφωνία. Θηλιά στον λαιμό εκείνου που ενέδωσε, όπως και τότε το 1949.

Στις Πρέσπες πράγματι, στην εκκλησία του χωριού Ψαράδες στις 26 Μαρτίου του 1949 ο Ζαχαριάδης, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, προκειμένου να οπλίσει και χρησιμοποιήσει Σλάβους, στο πόλεμο του κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας,  διακήρυξε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του «μακεδονικού» λαού, των Σλάβων καταπατητών και σφετεριστών της γης των Μακεδόνων δηλαδή.  

Σήμερα στο ίδιο μέρος Τσίπρας και Ζάεφ υπέγραψαν την οριστική συμφωνία άρσης των Ελληνικών αντιρρήσεων για την είσοδο στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ  του τμήματος εκείνου της  Μακεδονίας που κατοικείται από Σλάβους αλλά θέλει να την λένε Βόρια και όχι Σλαβική.

Ο τίτλος της γιορτής θα μπορούσε να είναι: μια γραβάτα για το σώβρακο

Ο συμβολισμός είναι γλαφυρός. Οι κομμουνιστές δημιούργησαν το πρόβλημα με τρόπο απαράδεκτο κι αυτοί το τελειώνουν, όπως όπως για να κλείσει. Ας κλείσει λοιπόν αλλά μια συγνώμη για την ζημιά που έκαναν μας την oοφείλουν. Ζητείστε ρε συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για την ζημιά που κάνατε.  Ζητείστε συγνώμη αν έχετε Τσίπα κύριε Τσίπρα.