Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5058RSS FEED
Για τη σωτηρία του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων
Γράφει ο
Γιάννης Πρεβενιός
Συνήθως όλοι μας (και καλά κάνουμε) προβάλλουμε και δημοσιοποιούμε μόνο τα δυσάρεστα που μας συμβαίνουν (σε σχέση με τις κρατικές υπηρεσίες) θεωρώντας ότι μπορεί να συμβάλουμε στο να διορθωθεί μία κατάσταση.

Προσωπικά όμως νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων ...
(βρίσκεται πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Αγ. Βαρβάρας) και συγκεκριμένα την ομάδα της οφθαλμιάτρου κ. Χρύσας Τερζίδου για την διάγνωση και την οριστική μου θεραπεία σε οφθαλμολογικό πρόβλημα που είχα.

Στο εν λόγω νοσοκομείο είδα και βίωσα την οργάνωση και την διάθεση προσφοράς του προσωπικού απέναντι σε πολυάριθμους ασθενείς που επισκέπτονται καθημερινά τα εξωτερικά αλλά και τα τακτικά ιατρεία.

Θεωρώ ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ακριβά ιδιωτικά θεραπευτήρια και ίσως για αυτό έχει γίνει στόχος κάποιων “ανεγκέφαλων” οι οποίοι μεθοδεύουν το κλείσιμο του στα πλαίσια των περικοπών και των συγχωνεύσεων για την εφαρμογή υποτίθεται του μνημονίου το οποίο χρησιμοποιούν ως δικαιολογία και τα εγχώρια συμφέροντα προκειμένου να καταστήσουν την υγεία του λαού δική τους “ληστρική” υπόθεση.

Ας πάρουν τα πόδια τους οι “καρεκλοκένταυροι” και οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του κράτους να πάνε να δούνε από κοντά το πόσοι άνθρωποι (και ιδίως υπερήλικες) των γύρων περιοχών (Πατήσια, Φιλαδέλφεια, Αγ. Ανάργυροι, Γαλάτσι, Ριζούπολη κ.α) εξυπηρετούνται καθημερινά.

Πιστεύω, όπως προανέφερα, ότι όλη αυτή η μεθόδευση  για το κλείσιμο του νοσοκομείου εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και για αυτό θα πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε στον αγώνα των εργαζομένων για να παραμείνει ανοικτό!


Υποσημείωση

Παράκληση προς τους ασθενείς, τους επισκέπτες και τους κατοίκους (των γύρω εξυπηρετούμενων περιοχών) να περάσουν από το ισόγειο του νοσοκομείου για να  υπογράψουν στο βιβλίο συλλογής υπογραφών απαιτώντας την συνέχιση της μακροχρόνιας λειτουργίας και προσφοράς του.

prevejohn@yahoo.gr