Σάββατο
10 Οκτωβρίου 2026
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5864RSS FEED
Σουλτάνοι, Καμμένοι και στο βάθος οι Έλληνες στρατιωτικοίΚορυφώνεται η ένταση με την Τουρκία
03/04/2018

Ακόμη μία ημέρα με τουρκικές προκλήσεις και τις σχέσεις με την Ελλάδα να βρίσκονται σε τεντωμένο σκηνή πέρασε, καθώς πλησιάζουν οι ημέρες του Πάσχα.

Ωστόσο, η σταγόνα που δίχνει να ξεχείλισε το ποτήρι έπεσε από το χθεσινό παραλήρημα του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε οργή στην Άγκυρα και έντονη αμηχανία στην Αθήνα.

Ο υπουργός Aμυνας αποκάλεσε «τρελό» τον Τούρκο πρόεδρο, την ώρα που κορυφώνονται οι προσπάθειες απεμπλοκής στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Ωστόσο, οι δηλώσεις Καμμένου ήταν το αποκορύφωμα στην ανακοίνωση του γραφέιου Τύπου του Πρωθυπουργού το οποίο απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, που νωρίτερα συνέδεσε το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

"Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της" ανέφερε η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Βολές κατά της Αθήνας εκτόξευσε από την πλευρά της η Άγκυρα.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε πως «η ρητορική της Αθήνας, δείχνει ότι οι ελληνικές αρχές κατεβάζουν όλο και περισσότερο το επίπεδο του λόγου τους απέναντι στην Τουρκία».

«Αυτά τα σχόλια, τα οποία δεν συνάδουν με την κυβερνητική ευθύνη, προκαλούν μεγάλη ανησυχία», πρόσθεσε η Άγκυρα.