Τρίτη
28 Ιουνίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4300RSS FEED
ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΠλατεία «Μακεδονίας» στην Άγκυρα!
Μια πλατεία με το όνομα… «Μακεδονία» εγκαινιάστηκε χθες στο κεντρικότερο σημείο της Άγκυρας, σε ένα πάρκο είκοσι στρεμμάτων, στην πιο ελίτ περιοχή, στην συνοικία Τσανγκάγια, όπου βρίσκεται και η προεδρική κατοικία!

Πρόκειται για μια ακόμη τουρκική πρόκληση, με τον Πρόεδρο Γκιουλ να εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία αποκαλεί την πρωτοβουλία «μικρό δώρο» για τα είκοσι χρόνια της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ!

Οι Τούρκοι είναι πάντα στρατηγικός εταίρος των Σκοπίων με πολλές δωρεές, τόσο σε όπλα όσο και σε οικονομικά ανταλλάγματα.

Η σχέση στοργής μεταξύ των δύο κρατών έχουν αρχίσει από το 1990 όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την δημιουργία της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Συγκεκριμένα ο τότε πρόεδρος των Σκοπίων Γκλιγκόροφ σε συνέντευξη του, στις 22 Δεκεμβρίου του 1991, στην εφημερίδα «Τουρκίε», είχε υποστηρίξει πως λόγω των φιλικών σχέσεων θα κάνει το παν ώστε να διορθώσει την «αδικία» να μην εκπροσωπείται η τουρκική μειονότητα στα Σκόπια με βουλευτή στο τοπικό κοινοβούλιο αλλά και με υπουργό στην κυβέρνηση!

Δεν παύει να είναι ορατός ο στόχος της Άγκυρας να θεωρήσει μουσουλμανικό τον πληθυσμό των αθιγγάνων, ώστε να ανεβάσει την τουρκική μειονότητα σε υψηλά ποσοστά, κοντά στις 200.000, όση δηλαδή είναι και η ελληνική.

Η ευκολία με την οποία ο εκάστοτε πρόεδρος των Σκοπίων αλλά και άλλοι αξιωματούχοι μοιράζουν υποσχέσεις και αξιώματα στο «κράτος» που ονειρεύεται η Τουρκία, δημιουργεί έντονες ανησυχίες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στο γειτονικό κράτος της Σερβίας που βλέπει ξαφνικά την μειονότητα της από 300.000 να την κατεβάζουν σε 40.000. Η Τουρκία για μία ακόμη φορά προσπαθεί να ανάψει φωτιές στο βαλκανικό χώρο!