Σαββατοκύριακo
1-2  Οκτωβρίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4395RSS FEED
Ο Νεκροθάφτης
30/04/2012
Γράφει ο Βαγγέλης Σακκάτος*


Ο Mr. Α. Λοβέρδος είπε προχθές πως το ΕΣΥ έχει πετύχει γιατί 30% της πελατείας του τομέα ιδιωτικής υγείας έφυγε από αυτήν και προσέφυγε σ’ αυτό, στο ΕΣΥ.

Γιατροί του τέως ΙΚΑ μου λέγανε πως όντως πολλοί φύγανε από την ιδιωτική υγεία και προσέφυγαν, ελλείψει χρημάτων στο ΕΣΥ, που όμως λόγω γενικής υποβάθμισης και διάλυσης, δεν μπορεί να τους προσφέρει σχεδόν τίποτα.

Κάποια παραδείγματα της «επιτυχίας» του ΕΣΥ υπό Λοβέρδο:

Στο «Ευγενίδειο» Πανεπιστημιακό Θεραπευτήριο οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν και είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Αυτό το πληροφορείται ο κάθε επισκέπτης του από τα πανό, τις μαύρες σημαίες και τα πλακάτ που καλύπτουνε ολόκληρη την πρόσοψή του, επί της Παπαδιαμαντοπούλου 20.

Στο «Λαϊκό», επίσης Πανεπιστημιακό, οι γιατροί έχουν να πληρωθούν 14 μήνες. Στις 28.03.2012, οι καρδιοπαθείς με κολπικές μαρμαρυγές, αριθμίες και άλλες παρεμφερείς καρδιακές παθήσεις, που πήγαν για έλεγχο προθρομβίνης (πικτικότητας του αίματος), που αφορά εγκεφαλικά και εμφράγματα, ο έλεγχος δεν τους έγινε, γιατί οι απλήρωτοι γιατροί είχαν επίσχεση εργασίας.

Ένας γιατρός του πρώην ΙΚΑ μου έλεγε πως αν είσαι εκτός ΕΣΥ δε δουλεύεις και εντός δεν πληρώνεσαι. Τέτοια επιτυχία!

Ο Mr. Λοβέρδος, που κατ’ αυτόν, εμείς, η Τρίτη ηλικία, οι συνταξιούχοι, «ζούμε πολύ», και θα πρέπει αυτό να περιοριστεί, ως γνήσιος απόγονος των Λομβαρδών ή Λογγοβάρδων, γερμανικού λαού που κατάλαβε την Ιταλία τον 6ο αιώνα μετά τη χρονολογία μας, απ’ όπου και η Λογγοβαρδία ή Λομβαρδία (Lombardia) στη Βόρεια Ιταλία, το έχει αποφασίσει. Η πρώτη καπιταλιστική χώρα του κόσμου είναι η Ιταλία και οι Λομβαρδοί ή Λογγοβάρδοι είναι οι πρώτοι τοκογλύφοι της χαραυγής του καπιταλισμού.

Τη βυζαντινή περίοδο, η Κεφαλονιά μαζί με τη Λογγοβαρδία, αποτελούσανε το 11ο Βυζαντινό Θέμα με στρατηγό διοικητή. Πιθανώς τότε να εγκατασταθήκανε οι πρώτοι Λογγοβάρδοι στην Κεφαλονιά.

Άλλοι κλάδοι τους εγκατασταθήκανε αργότερα στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο με την ενετική κατάκτηση, ενώ στο όνομα έγιναν διάφορες παραλλαγές όπως Λοβέρδος, Λομβέρδος, Λομβάρδος, Λομπάρδος. Υπάρχει και το σχετικό τραγούδι που τραγουδούσε η χορωδία του αείμνηστου Τσιλίφη:

Λομπαρδιανοί το κάμανε
το φονικό στον άμμο
για να φανούνε εμπιστευτοί
στον κύριο τον Λομπάρδο.

Ο σημερινός Λοβέρδος, ως γνήσιος, απόγονος των Λομβαρδών ή Λογγοβάρδων, κάνει καθημερινά εν ψυχρώ αμέτρητους φόνους από το γραφείο του και όχι μόνο «το φονικό στον άμμο».

Προγραμματισμένα και εν ψυχρώ, με την εξαθλίωση και τη σκόπιμη διάλυση της Δημόσιας Υγείας, πλήθος ηλικιωμένων ανθρώπων, τα «περήφανα γηρατειά» του άλλου Ανδρέα, θα εγκαταλείψει μια ώρα αρχύτερα «τον μάταιο τούτο κόσμο», μετακομίζοντας στην αιωνιότητα. Έτσι «λύνει» όλα τα προβλήματα, υγείας, συντάξεων, δημογραφικό κ.λπ.

Το αγκαζάρισμα του νεκροθάφτη Ανδρέα με τη μελέτη του προσδόκιμου ζωής είναι δώρον άδωρο, γιατί με την εξαθλίωση και την… ισότητα της αθλιότητας και της φτώχειας και με τα μεροκάματα Βουλγαρίας, Βοσνίας και Κίνας, αυτό το «προσδόκιμο» θα πέσει απότομα πολλά χρόνια, ακαριαία και με πάταγο.

Έτσι είναι ανώφελες και οι μελέτες τους για διαρκή αύξηση των χρόνων δουλειάς, υπολογίζοντας σ’ αυτές ο άνθρωπος να πηγαίνει από τη δουλειά στον τάφο, χωρίς να προλαβαίνει καθόλου, ούτε καν την κάποια υποτυπώδη σύνταξη.

Αυτά είναι κάποια από τα έργα του… σκληρά εργαζόμενου Ανδρέα του… Ανδριωμένου, σκληρά αγωνιζόμενου κατά των «περήφανων γηρατειών» του άλλου Ανδρέα και υπέρ των τοκογλύφων αφεντικών του, Λομβαρδών, Λομπάρδων, Λομπαρδιανών και άλλων.

Παράλληλο μέτρο, για την επίτευξη των … αγαθών και… ανθρωπιστικών σκοπών του, είναι και τα γεννόσημα , που τον βοηθάνε πολύ προς την ίδια κατεύθυνση.

Το (4.04.2012) τραγικό συμβάν στο Σύνταγμα, η αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα, που συνιστά κορυφαία πολιτική πράξη με τεράστιο συμβολισμό, πράξη αυτοθυσίας κατά της αδιανόητης και όχι αντάξιάς του κατάστασης , μέσα στην οποία εξουθενώνεται και εξοντώνεται σήμερα ο Ελληνικός Λαός, ας αποτελέσει σύνθημα και σήμαντρο, για να απαλλαγούμε από τους Λοβέρδους και τους ομοίους τους.


Υ.Γ.: Στις 23.04.2012, το ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου επί της οδού Κόνωνος, στο οποίο έχουν εντάξει και το ΙΚΑ, ειδοποίησε τηλεφωνικά τις γυναίκες που είχαν την άλλη μέρα εξετάσεις του τεστ ΠΑΠ, να μην προσέλθουν για την εξέταση, γιατί το εργαστήριο κλείνει «λόγω οικονομικών δυσχερειών». Μετά από καταγγελία μου στον Τύπο και σχετική δημοσίευση του «Ριζοσπάστη» της 24.04.2012 οι προαναφερόμενες γυναίκες ξαναειδοποιήθηκαν αυθημερόν τηλεφωνικά και οι εξετάσεις τους έγιναν, δηλώνοντας πως «βρέθηκε προσωρινά λύση». Ο «Ρ» επανήλθε στο θέμα στις 26.04.2012 δημοσιεύοντας σχετική ανοιχτή επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ προς τον Α. Λοβέρδο.
      


*Συγγραφέας – Δημοσιογράφος