Τρίτη
7 Ιουλίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3578RSS FEED
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑΕντυπωσίασε ο ακτιβισμός
17/06/2013
Με το βλέμμα στις εξελίξεις στην Ελλάδα παραμένει η Γερμανία, με τον Τύπο να εμφανίζεται διχασμένος όσον αφορά στην υπόθεση της ΕΡΤ.

Η Süddeutsche Zeitung έδωσε έμφαση στην «ακτιβίστικη» δράση των εργαζομένων στην ΕΡΤ και υπό τον τίτλο «Guerilla-TV» («Τηλεόραση του Αντάρτικου»), αναφέρει:

«Οι ακτιβιστές στο διαδίκτυο ήταν πιο γρήγοροι από την κυβέρνηση. Αμέσως μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για τη δημιουργία νέου φορέα με το όνομα NEΡΙΤ, κατοχύρωσαν την ηλεκτρονική διεύθυνση nerit.gr.

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισεκατομμύρια στην Ελλάδα», αναφέρει η εφημερίδα Berliner Morgenpost, που γράφει ότι «και χάρη στο αμφιλεγόμενο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης. Δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα δήλωσαν ότι η ευρωζώνη έχει δώσει σε επίπεδο τεχνοκρατών πράσινο φως για τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ. Το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡT μπορεί να προκάλεσε κυβερνητική κρίση, αποτιμήθηκε ωστόσο θετικά. “Η απόφαση βοήθησε σε κάθε περίπτωση“, δήλωσε ο εκπρόσωπος».

Πάντως, σε συνέντευξή της στους faz του Βερολίνου με τίτλο «Θυμίζει πραξικόπημα» η ευρωβουλευτής Ρεμπέκα Χαρμς από το κόμμα των Πρασίνων τονίζει ότι «είναι ίσως το μεγαλύτερο πειρατικό ραδιόφωνο που υπήρξε ποτέ στην Ευρώπη».

Αναφερόμενη στην απόφαση του πρωθυπουργού η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, που ταξίδεψε στην Αθήνα για να δει από κοντά όσα συμβαίνουν είπε:
«Ίσως αυτή τη φορά να το παρατράβηξε και η χώρα να πάει για πρόωρες εκλογές. Πιστεύω όμως ότι οι μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα αφορούν και τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία. Όμως το κατέβασμα του διακόπτη δεν έχει σχέση με μεταρρύθμιση. Οι μεταδόσεις πρέπει να συνεχιστούν. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα σταλεί το μήνυμα ότι τηλεόραση και ραδιοφωνία αποτελούν τη βάση μιας ζωντανής δημοκρατίας».