Τρίτη
28 Ιουνίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4300RSS FEED
Άκρα παντού! Απ’ άκρη σ’ άκρη! Ας μη γινόμαστε των άκρων…
Γράφει ο
Στρατής Μαζίδης

Ακραία η Χρυσή Αυγή, ακραίοι οι αντεξουσιαστές, ακραίες οι σπασμωδικές αντιδράσεις των υπόλοιπων πολιτικών σχηματισμών, η υποκρισία των ΜΜΕ με όλους εμάς θεατές στο θέατρο του παραλόγου.

Ένας ανόητος που αρπάζει το μαχαίρι και σφάζει, η Χρυσή Αυγή που αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το φονιά ενώ έχουν κυκλοφορήσεις αμέτρητες φωτογραφίες, οι αντεξουσιαστές οι οποίοι θρηνούν την απώλεια του Παύλου τιμώντας τη μνήμη του με το να καταστρέφουν ξένη περιουσία του ελληνικού λαού, μια κυβέρνηση που ενώ έχει το δολοφόνο αποφασίζει να μπουκάρει στα γραφεία της Χ.Α., μια αντιπολίτευση που προτείνει και ξεπροτείνει την τήρηση ενός λεπτού σιγής και μια σειρά από μέσα ενημέρωσης όλων των ειδών σαν καλοί βοηθοί μάγειρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Απ’ άκρο σ’ άκρο κινούμαστε στα άκρα.

Π.χ. ο Νίκος Δένδιας απέσυρε την αστυνομική συνοδεία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Προσωπικά είμαι ΚΑΤΑ της φύλαξης όλων των βουλευτών. Λεφτά έχουν, ας πληρώσουν για την προστασία τους. Εν προκειμένω όμως ο Δένδιας λαΐκισε ή μου φαίνεται; Το έπαιξε Κότζακ α λα Τέλι Σαβάλας που δεν καταλαβαίνει από τέτοια για να το πουλήσει στην κοινωνία ή νομίζω; Κι αν 20 ακραίοι από την άλλη πλευρά καθαρίσουν ένα χρυσαυγίτη βουλευτή; Θα οδηγηθούμε σε άλλες ακρότητες;

Μετά βγήκαν οι άλλοι ακραίοι, αυτοί που δε γράφουν με το όνομά τους με εντυπωσιακά κείμενα που όμως χάνουν το νόημα. Τσουβαλιάζουν τους πάντες και πουλάνε δημοκρατία. Αλήθεια με όλους αυτούς που προχθές το βράδυ καταστραφήκαν οι δουλειές τους τι θα γίνει; Είπε κανείς τίποτε;

Όσο όμως η ακροβασία θα συνεχίζεται, τόσο θα πεταγόμαστε από το ένα άκρο στο άκρο.

Νεοναζί, φασίστες, μορφώματα, τετράγωνοι, τρίγωνοι, ακροδεξιοί, ακροαριστεροί. Ε και; Δεν τρομάζουν οι λέξεις, όσο υπάρχει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Πότε μια κοινωνία οδηγείται στα άκρα; Μα όταν ακριβώς βρίσκεται στα όρια.

Πριν πχ 20 χρόνια σε μια Ελλάδα ασφαλή, δίχως εγκληματικότητα, με δουλειά σχεδόν για όλους και μια καλύτερη καθημερινότητα, θα είχαν οι σημερινοί ακραίοι πρωταγωνιστικό ρόλο; Το πιθανότερο είναι ούτε κομπάρσου.

Σε ακραία συμπεριφορά και ακραίες επιλογές οδηγείται ο άνθρωπος όταν δεν έχει άλλη επιλογή.

Π.χ. οι επιζήσαντες στις Άνδεις, έγιναν κανίβαλοι τρώγοντας τους συνταξιδιώτες τους που μόλις είχαν πεθάνει. Ακραία επιλογή αλλά έτσι επέζησαν. Διαφορετικά δε θα το έκαναν.

Το σπίτι μας πιάνει φωτιά και πέφτουμε μέσα οι ίδιοι να το σώσουμε. Ακραία συμπεριφορά και αυτή που δε θα γινόταν υπό κανονικές συνθήκες.

Μας επιτίθεται κάποιος μέσα στο σπίτι και τον σκοτώνουμε υπερασπιζόμενοι την οικογένειά μας. Ακραία επιλογή. Αν δεν την επιλέξεις όμως, θα πεθάνεις εσύ.

Ομοίως και η Χρυσή Αυγή που ανέβηκε πραγματικά και δημοσκοπικά ή αντίστοιχα και η ένταξη στην άλλη πλευρά είναι αποτέλεσμα των οριακών καταστάσεων που ζούμε. Των προβλημάτων που χρόνια ακούγονται αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται να ακούσουν και με απλή εφαρμογή της νομοθεσίας να λύσουν.

Ανεργία, ατιμωρησία όσων κατέκλεψαν την πατρίδα με τα κατά καιρούς σκάνδαλα, έλλειψη μέλλοντος, απώλεια της δημόσιας ασφάλειας, εισαγόμενη εγκληματικότητα, ανισότητες και μια σειρά προβλημάτων έφεραν την ενδυνάμωση των άκρων.

Τα προβλήματα όχι απλά υφίσταντο αλλά διογκώνονταν όπως τα σύννεφα που μαζεύονται στον ορίζοντα και όλοι καταλαβαίνουν πως έρχεται βροχή.

http://freepen.gr/2013/