Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5058RSS FEED
Η ανοχή στην παραπλάνηση είναι συνενοχή
Γράφει ο Γιάννης
Πρεβενιός
Όταν κάποιος με δημόσιες δηλώσεις και για δικούς του λόγους (όπως, προβολής, οικονομικούς, κοινωνικούς αλλά και για αδιευκρίνιστους) παραπλανήσει μερίδα ανθρώπων του κοινωνικού συνόλου λέγοντας και τάζοντας πράγματα που δεν ισχύουν κατά αρχάς, αλλά και κατά δεύτερο αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα ότι τους βλάπτει οικονομικά ή στην υγεία τους, αυτό το άτομο ΔΙΩΚΕΤΑΙ;

Ναι φίλες/οι διώκεται και παρακάτω σας θυμίζω την υπόθεση Καματερού με το κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο στον σύνδεσμο http://www.sansimera.gr/ articles/16

Από την εξιστόρηση των γεγονότων (στον παραπάνω σύνδεσμο) προκύπτει ότι ο Καματερός δημόσια υποσχότανν (ίαση από τον καρκίνο) κάτι το οποίο όμως εν συνεχεία αποδείχτηκε ψέμα και μάλιστα ένα παιδάκι πέθανε ενώ κινδύνευσαν και κάποια άλλα. Αυτός ο άνθρωπος διώχθηκε και στο τέλος έβαλε και τέλος στην ζωή του.

(Να σημειώσω ότι όταν άρχισε να αποδεικνύεται το ψέμα του πολλοί από τους παραπλανημένους συνεργάτες του δικαίως τον αποκήρυξαν και του γύρισαν την πλάτη εκδηλώνοντας δημόσια και την περιφρόνηση τους προς το πρόσωπό του.)

Θα μου πείτε τώρα παλιά ξινά σταφύλια γιατί τα θυμήθηκα και τι σχέση έχουν με τα δικά μας;

Έχουν φίλες/οι γιατί κάπως έτσι λειτούργησε ο κ. Παπανδρέου.

Προεκλογικά υποσχέθηκε και έταξε δημόσια, πράγματα τα οποία δεν εφάρμοσε ή μάλλον τα εφάρμοσε από την ανάποδη εις βάρος όλων μας.

Παραπλάνησε (ηθελημένα ή αθέλητα δεν έχει σημασία γιατί λόγω θέσης όφειλε να ξέρει την αλήθεια) αρκετούς ανθρώπους και έτσι πήρε την πλειοψηφία στις κάλπες που του έδωσαν το δικαίωμα να γίνει πρωθυπουργός (εδώ προκύπτει και το όφελος)

Ως συνέπεια αυτής της παραπλάνησης τώρα όλη η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση σε διάφορα επίπεδα όπως οικονομική (αφού περιέκοψε τους μισθούς), κοινωνική αναταραχή (η οποία ακόμα είναι άγνωστο που θα καταλήξει), και το χειρότερο επηρέασε και την υγεία πολλών συμπατριωτών μας!

Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά ότι αυξήθηκαν οι αιφνίδιοι θάνατοι (καρδιακά και εγκεφαλικά) όπως ότι αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες και οι ψυχολογικές αρρώστιες!

Όλα αυτά ξέρουμε ότι κατά κύριο λόγο αποδίδονται στο στρες και το άγχος!

 

Ένα άλλο στοιχείο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ στον ψεύτη Καματερό η πλειονότητα των συνεργατών του τον αναθεμάτισαν και του γύρισαν την πλάτη, εδώ οι ανήκοντες στο κυβερνητικό στρατόπεδο (πέρα ελαχίστων ασήμαντων φωνών) όχι μόνο στηρίζουν, αλλά τηρούν και σιγή ιχθύος!

Για να θυμηθείτε του λόγου το αληθές σας παραθέσω και τρία μικρά βίντεο που αποδεικνύουν καθαρά την ανακολουθία των προεκλογικών λόγων και δεσμεύσεων με τις μετεκλογικές τους πράξεις!

Λεφτά υπάρχουν
http://www.youtube.com/watch? v=9tJgP8bjVTo&feature=player_ embedded
Οι υποσχέσεις και οι πράξεις (πολύ ενδιαφέρον)
http://www.youtube.com/watch? v=GrP8Xh2IYvs&feature=player_ embedded
http://www.youtube.com/watch? v=LBa5KkT5qbM&feature=related

Υποσημείωση:

Η ανοχή μας πλέον στην νομιμοποίηση της παραπλάνησης, μας καθιστά όλους ανεξαιρέτως συνένοχους και υπόλογους απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στο μέλλον αυτού του τόπου.

Ενός τόπου που αν δεν  ξυπνήσουμε από το λήθαργο και την μακαριότητα μας  η ένδοξη ιστορία του θα τελειώσει επί των ημερών μας και εμείς όλοι θα καταγραφούμε σ' αυτήν ως η γενιά των άβουλων, των μαλθακών, των βολεμένων και της ξεφτίλας μια και τους ανεχτήκαμε, αλλά και συνεχίζουμε να ανεχόμαστε την κοροϊδία, τον γκεμπελισμό, την αυθάδεια και την βία τους!

prevejohn@yahoo.gr