Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τη σταθερότητα, τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο υπουργός Αμυνας, είναι η περαιτέρω συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να καταστεί η Ελλάδα κύριος στρατιωτικός και διπλωματικός εταίρος της γειτονικής χώρας.
Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στην ευρύτερη περιοχή, από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τονίζοντας τον ενεργό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Μάλι και τη στρατιωτική συνεργασία με τις χώρες των Βαλκανίων, την Αίγυπτο και το Μαρόκο.
«Η Ελλάδα λόγω της θέσης της βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις σε γεωπολιτικό επίπεδο. Στόχος μας είναι να αποτελούμε θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας», ανέφερε.