Σαββατοκύριακo
20-21  Απριλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4962RSS FEED
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑΤο όραμα του «Μεγάλου Κουρδιστάν»
Το όραμα του Μεγάλου Κουρδιστάν υλοποιείται σύμφωνα με τον  Στρατηγό ε.α Edip Baser που μετείχε στους αγώνες ενάντια στο ΡΚΚ και ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Γενίτσαγ. Όσα είπε είναι άκρως αποκαλυπτικά για τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Υλοποιείται βήμα-βήμα το όραμα του Μεγάλου Κουρδιστάν», δήλωσε. «Ο Μπαρζανί κινείται για τη δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία, η οποία θα έχει ως κέντρο της την πόλη Kamisli. Στη συνέχεια θα ενώσει την περιοχή αυτή με το Β. Ιράκ. Βαδίζουν σταθερά προς την εφαρμογή του χάρτη που είδα για πρώτη φορά το 2008. Στη συνέχεια θα έρθει η σειρά της Τουρκίας και του Ιράν».

Εντύπωση προκαλούν παράλληλα οι δηλώσεις που έκανε στην ιρανική τηλεόραση Press Tv ο Αμερικανός ιστορικός Griffin Tarpley, την ώρα ακριβώς που προσγειωνόταν στο Αεροδρόμιο της Τεχεράνης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν!

Ο κ.Tarpley συνοπτικά στη συνέντευξη του είπε: «Η Τουρκία διχάζεται ανάμεσα σε δυο κόμματα, ένα ισλαμικό και ένα κοσμικό. Ταυτόχρονα το 25% του πληθυσμού της είναι Κούρδοι. Εάν το ΝΑΤΟ επιτεθεί στη Συρία θα εξεγερθούν οι Κούρδοι και η Τουρκία θα γίνει ο στόχος τους».

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι το καθεστώς Άσαντ στην πραγματικότητα πάταξε την εξέγερση των αντικαθεστωτικών και αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια ήττα για τις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα για να εξαλείψει την ήττα θέλει να φέρει αντιμέτωπες την Τουρκία με τη Συρία. «Αυτό, τόνισε, θα είναι μια αυτοκτονία για τον τουρκικό λαό».

Τέλος, επεσήμανε ότι η δημιουργία αυτόνομων Κουρδικών περιοχών στο Β. Ιράκ και στη Συρία θα γίνει πόλος έλξης και των Κούρδων της Τουρκίας.

Πολύ σωστά λοιπόν ο δημοσιογράφος Τζενγκίζ Τζαντάρ (Ραντικάλ) επισημαίνει ότι «από τώρα και στο εξής θα πρέπει να διαβάζουμε το Κουρδικό πρόβλημα της Τουρκίας υπό το πρίσμα των εξελίξεων στη Συρία!».