Σε ρυθμούς προεκλογικούς συνεχίζει και βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τάζοντας τα πάντα και εξαγγέλοντας νέες παροχές, την ώρα που τόσο η οικονομία της Ελλάδας, όσο και η παγκόσμια οικονομία φαίνεται ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη τροχιά, προκαλώντας ανησυχία.
Στο μεταξύ, ανοιχτό το παράθυρο και για πάγωμα της μείωσης του αφορολογήτου από το 2020 αφήνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφεύγοντας πάντως μία ευθεία δέσμευση.
Είναι σαφές ότι μετά την κατάργηση του μέτρου για μειώσεις στις συντάξεις, το αφορολόγητο είναι ο δεύτερος "άσσος", που προσπαθεί να βγάλει η κυβέρνηση από το μανίκι, καθώς πριν από περίπου είκοσι ημέρες και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, είχε χαρακτηρίσει τη μείωσή του «αχρείαστο μέτρο», υπογραμμίζοντας ότι θα επιδιωχθεί η κατάργησή του.