Τρίτη
26 Μαΐου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3537RSS FEED
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…
Γράφει ο
Θανάσης Παπανδρόπουλος

Ο κυρ-Κώστας από το Δερβένι, τον Ιανουάριο 2015 τον ψήφισε για να καταργήσει τα μνημόνια μ’ έναν Νόμο. Ο Γιάννης από το Αίγιο τον ψήφισε για να διώξει τη Μέρκελ, χωρίς να ξέρει όμως από πού. Ο Ακάκιος από τα Μέγαρα τον ψήφισε για να μη χάσει τη δουλειά του στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ο Αργύρης, ανεπάγγελτος «κοινωνικός αναμορφωτής» με έδρα τα Εξάρχεια, τον ψήφισε γιατί δεν του πήγαιναν οι Σαμαροβενιζελοι. Ο Γιάννης από το Βόλο τον ψήφισε γιατί δεν φορούσε γραβάτα. Ο ανθρωπάκος δεν τις πάει τις ελίτ. Σαν τον Καρανίκα, θεωρεί ότι «η αριστεία είναι χολέρα». Αντίθετα, πρόοδος είναι το να σπας καρύδια στα καφενεία με τη σύνταξη του παππού.

Όλοι οι παραπάνω, με την  προσθήκη της Μαρίας από τα Λιόσια και της κυρά Κατίνας από τα Φάρσαλα, ψήφισαν τρεις φορές το 2015 υπέρ του  τύπου που «πιάνει πουλιά στον αέρα» και που ως άλλος Χουντίνι, θα έφερνε στη χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2015 τα πάνω κάτω. Πενήντα και κάτι μήνες μετά,  εγώ ο «νεοφιλελεύθερος» ψάχνω να βρω τι έφερε πάνω κάτω ο μεγάλος ηγέτης και αναμορφωτής το χαρτί του οποίου έπαιξαν και μεγάλα ονόματα της Δύσης.

Δεν μου χρειάστηκε πολύς χρόνος για να το διαπιστώσω. Ενώ το 2014 δεν χρωστούσα μία στην Εφορία, τώρα χρωστάω 10.000€ τα οποία μήνα με το μήνα αυγαταίνουν. Το διαμέρισμα της γιαγιάς που περίμενα να κληρονόμησε στην Κυψέλη, το 2015 έπιανε 110.000 ευρώ, τώρα με το ζόρι το πουλάω 55.000 ευρώ. Ο θείος Μάκης το 2014.. έπαιρνε 1.264 ευρώ σύνταξη τώρα παίρνει 1.112 ευρώ.

 Πριν πέντε χρόνια στη γειτονιά μου δεν είχαν γίνει ποτέ διαρρήξεις, σήμερα γίνονται καμία δεκαριά το μήνα.

Το 2014 η τράπεζα μου έδινε 2% επιτόκιο καταθέσεων, τώρα πληρώνω για να έχω κατάθεση και για μια τετραετία δεν μπορούσα να ανοίξω άλλο λογαριασμό. Κατά τα λοιπά με το ζόρι τα φέρνω βόλτα και κάθε μέρα κάνω το σταυρό μου να μην αρρωστήσω, γιατί τότε το πρόβλημα θα γίνει πολύ σοβαρό. Βέβαια η σύμπραξη Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία είχε ένα καλό. Για κάποιους αφελείς διέλυσε το μύθο της αριστεράς που μοιράζει λεφτά και δικαιοσύνη έχοντας  και απαράμιλλο ήθος. Η πραγματικότητα απέδειξε ακριβώς το αντίθετο. Η εξουσία και μονον αυτή είναι αυτοσκοπός για την κατά βάση αντιδημοκρατική αριστερά.

Να όμως τώρα που ο Α αστός και η παρέα του βρεθήκανε στην αντιπολίτευση. Και αντί να ξεστραβωθούν και να δουν τι πήγε στραβά τα χρόνια που πέρασαν, άρχισαν να μας ξαναβιάζουν τα ίδια τροπάρια. Τους μαραίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ξένες επενδύσεις, οι κακόμοιροι οι πρόσφυγες, τα ΜΑΤ και η … κλιματική αλλαγή. Τους νεκρούς στη Μάνδρα, στο Μάτι και δεν ξέρω εγώ που αλλού τους ξεχνάμε. Τις βόλτες με τα κότερα τις βάλαμε στη πάντα. Τα σαλιαρίσματα με τη Μέρκελ τα σβήσαμε. Οι υποκλίσεις στον Κλίντον και στον Ομπάμα ...είναι για τους άλλους.

Την ώρα που ο Τσίπρας άρχισε και μας φορτώνει με Σύρους, Αφγανούς και άλλος ισλαμιστές, μας λέγανε οτι  φταίει η … κλιματική αλλαγή. Ενώ έρχεται διεθνής ύφεση, τους ενοχλούν οι επενδύσεις. Όσο για τους 500.000 Έλληνες που έχουνε ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους κάνουν … τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Καλά ρε μάγκες. Η ζωή και η πραγματικότητά της τίποτε δεν σας λέει; Τίποτε δεν μαθαίνετε από αυτήν; Για σας η εμπειρία δεν υπήρξε; Έχετε τόσο βαθειά περιφρόνηση για τον σκεπτόμενο, έστω και στοιχειωδώς πολίτη, ώστε δεν του αλλάζετε ούτε την κασέτα από το παλιό μαγνητόφωνο; Έχετε σκουριάσει τόσο πολύ ώστε δεν το καταλαβαίνετε;

Κάντε κάτι να συνέλθετε παιδιά, γιατί διαφορετικά θα είναι κρίμα για τη δημοκρατία. Εκτός και αν αυτή η τελευταία δεν σας πολυενδιαφέρει.