Τρίτη
26 Μαΐου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3537RSS FEED
ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣΤο Ανατολικό Ζήτημα δεν έληξεΑποκαλυπτικά τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για όλα όσα συμβαίνουν στη Συρία. Και αποκαλύπτουν ότι ο Ανατολικό Ζήτημα κάθε άλλο παρά ανήκει στο παρελθόν, με πρωταγωνίστριες τις ίδιες δυνάμεις που διέλυσαν τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Η γαλλική Le Figaro αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι το Παρίσι υποστηρίζει λογιστικά και εκπαιδεύει τους Σύριους αντικαθεστωτικούς. Παρακολουθεί μέσω δορυφόρων τις κινήσεις του τακτικού Στρατού της Συρίας και ενημερώνει τους αντιπάλους του Προέδρου Άσαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής Hurriyet Daily News η Αλεξανδρέττα μετατράπηκε σε  κεντρική στρατιωτική βάση επίθεσης του «ανεξάρτητου στρατού της Συρίας».

Ο επικεφαλής των δυνάμεων αυτών συνταγματάρχης Riyad El Esad συναντάται με μέλη του «εθνικού συμβουλίου της Συρίας», μετά από σχετική άδεια του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών. Πρόσφατα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του «εθνικού συμβουλίου» Burhan Galyan που ζει στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών δήλωσε στo Le Canard Enchaine ότι η Τουρκία χρησιμοποιείται ως Βάση για την «περιορισμένη επέμβαση» του ΝΑΤΟ στη Συρία.

Τέλος, το περιοδικό Le Point έγραψε ότι  η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA και η γερμανική BND έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία και την Ιορδανία για να ενισχύσουν τον «ανεξάρτητο στρατό της Συρίας».

Οι ίδιες ξένες δυνάμεις που διέλυσαν την οθωμανική αυτοκρατορία και τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας συνεχίζουν τον αιμοσταγή αγώνα τους.

Το Ανατολικό ζήτημα δεν έληξε ακόμα για αυτούς. Μέχρι να αντλήσουν και το τελευταίο βαρέλι πετρελαίου θα σκοτώνουν και θα αφανίζουν ανθρώπους. Αυτός είναι ο σπουδαίος δυτικός πολιτισμός;