Τετάρτη
22 Μαΐου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3167RSS FEED
ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟΟ Πρ. Παυλόπουλος στo Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard
13/06/2018

To Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, το οποίο εδρεύει στο Ναύπλιο, συμπληρώνει στις 28 Ιουνίου δέκα χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του.

Με την αφορμή αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισκέφθηκε στις 8 Ιουνίου το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό και συνομίλησε με τα μέλη της Ακαδημαϊκής Επιτροπής.  

Εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο του Κέντρου, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μελέτη του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού.  Μία ώρα αργότερα, μίλησε σε εκδήλωση στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου διαλέξεων του Κέντρου, στο Βουλευτικό, στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Η ομιλία του είχε τίτλο «Η κρίση του κανόνα δικαίου ως κρίση δημοκρατικής νομιμοποίησης της Ηγεσίας».

Ανατρέχοντας σε πολλά παραδείγματα, ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι «οι εξωγενείς επιδράσεις» της διεθνούς οικονομίας έχουν ως αποτέλεσμα την «ουσιώδη απομείωση της δημοκρατικής νομιμοποίησης των κρατικών οργάνων και ιδίως εκείνων που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας».

Μετά τη διάλεξη ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού, τις οποίες απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.