Σαββατοκύριακo
13-14  Ιούλιος 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5046RSS FEED
ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΠτΔ: Το κράτος να προστατεύσει τους πολύτεκνους
07/11/2016

Την προστασία της την Πολύτεκνης Οικογένειας από το κράτος, την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους, αλλά και την σημασία της οικογένειας στην αποτροπή της ρήξης του κοινωνικού ιστού τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

«Η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά -κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος- υποχρέωση του Κράτους. Και η υποχρέωση αυτή, πάντα κατά το Σύνταγμα, κατοχυρώνει, αντιστοίχως, στην Πολύτεκνη Οικογένεια δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου» είπε ο Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολύτεκνων Ελλάδος.

«Είναι πρωτίστως η Οικογένεια -και ιδίως η Πολύτεκνη Οικογένεια- η οποία έχει αποτρέψει ως τώρα την ρήξη του κοινωνικού ιστού μέσα στη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον Τόπο μας και το Λαό μας. Αυτές οι δύο επισημάνσεις αρκούν αφενός για να καθορίσουν το μέτρο ευθύνης όλων μας απέναντι στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Και, αφετέρου, για να δώσουν την δέουσα απάντηση σε όσους υποτιμούν την ανάγκη στήριξης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, κυρίως υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες».