Το αργότερο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.
Ο κ. Τασόυλας επισήμανε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Σύνταγμα, ενώ εκτίμησε ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία.
Ερωτηθείς εάν το πρόσωπο που θα προταθεί, θα είναι άνδρας ή γυναίκα, ο κ. Τασούλας απάντησε αστειευόμενος πως «δεν κάνω υπερηχογράφημα» ενώ σε ερώτηση εάν ξέρει ποιος ή ποια θα είναι, είπε «ναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω, γιατί μπορεί να έχω ρωτήσει μέντιουμ».